Árnyvadászok

Hasznos dolog a megpróbáltatás, mert olyan, mint a mérges vipera: fogában drága gyógyszert rejteget
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Latest News
2019
Május
10.
Kikerült egy új Rangfoglaló Olvass tovább >>
2019
Aug
26.
Új moderátort kaptunk! Olvass tovább >>
2019
Okt
13.
Megújult külsővel és belsővel megyünk tovább! Olvass tovább >>
Chatbox
Staff members
Oldalunk

Latest topics
Vámpírok Emptyby Jace Herondale
Hétf. Jan. 27, 2020 7:18 pm

Vámpírok Emptyby Ruko Masashi
Szer. Jan. 22, 2020 10:33 pm

Vámpírok Emptyby Salem
Kedd Jan. 21, 2020 9:24 pm

Vámpírok Emptyby Dorothea Coldstone
Kedd Jan. 21, 2020 8:21 pm

Vámpírok Emptyby Angoulêma Blanc
Kedd Jan. 21, 2020 4:42 pm

Vámpírok Emptyby Ruko Masashi
Hétf. Jan. 20, 2020 8:57 pm

Vámpírok Emptyby Gioia Selvaggio
Vas. Jan. 19, 2020 4:04 pm

Vámpírok Emptyby Ruko Masashi
Vas. Jan. 19, 2020 2:43 pm

A hónap reagolói
Ruko Masashi
Vámpírok Bal11Vámpírok Kyzyp11Vámpírok Jobb11 
Gioia Selvaggio
Vámpírok Bal11Vámpírok Kyzyp11Vámpírok Jobb11 
Ravelt Mayere
Vámpírok Bal11Vámpírok Kyzyp11Vámpírok Jobb11 
Noel Dessauge
Vámpírok Bal11Vámpírok Kyzyp11Vámpírok Jobb11 
Kouji Asashima
Vámpírok Bal11Vámpírok Kyzyp11Vámpírok Jobb11 
Salem
Vámpírok Bal11Vámpírok Kyzyp11Vámpírok Jobb11 
Angoulêma Blanc
Vámpírok Bal11Vámpírok Kyzyp11Vámpírok Jobb11 
Jace Herondale
Vámpírok Bal11Vámpírok Kyzyp11Vámpírok Jobb11 
Dorothea Coldstone
Vámpírok Bal11Vámpírok Kyzyp11Vámpírok Jobb11 
Statisztika
Szószámláló

This free script provided by JavaScript Kit

Music box

Share
 

 Vámpírok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Dorothea Coldstone


Dorothea Coldstone


Hozzászólások száma :
372
Age :
29

Vámpírok Empty
TémanyitásTárgy: Vámpírok   Vámpírok EmptySzer. Ápr. 13, 2016 10:56 pmVámpírok
A vámpírok úgy is ismertek, mint az Éjszaka Gyermekei, és nevük illik hozzájuk. A vérfarkasokhoz hasonlóan, ők is démonenergiával fertőzött emberek, de ők "halottnak" számítanak abban az értelemben, hogy a testük már nem funkcionál úgy, mint egy élőé. Ezek alapján nincs szívverésük, és nem is lélegeznek, ha nem muszáj, de a látszat fenntartása érdekében, vagy puszta megszokásból mégis utánozhatják a halandókat. Vért könnyeznek.

A temető földje különleges a számukra, különösen az, amelyik temetőbe temették őket halálukkor. Bármikor képesek megmondani, hogy az a föld a sajátjuk-e és annak a szagára reagálnak. Végszükség esetén a klánvezér ezzel a módszerrel is magához hívhatja a klántagokat, hogy a földet tartalmazó fiolákat összetöri.

Nem lehet őket követő mágiával lenyomozni, csakis az emberi szolgájukat. A boszorkánymesterekhez hasonlóan ők is sterilek és halhatatlanok, de továbbvihetik a vérvonalukat beöleléssel.

Sokkal erősebbek, gyorsabbak és hamarabb is gyógyulnak, mint az emberek, így tudják levadászni áldozataikat. Minél idősebb a vámpír, annál erősebb. Képesek patkány, denevér és por alakot ölteni.
Legjobb eszközük a mondénokkal szemben az encanto, amivel képesek a halandókat, vagy akár az árnyvadászokat is rávenni bármire, amit csak akarnak. Gyakorlást igényel az elsajátítása, így főleg az idősebbek használják. Szemkontaktus elég a kiviteléhez.

Vámpírrá válni csakis úgy lehet, hogy először még emberként elegendő mennyiségű vámpírvér jut az illető szervezetébe. Ha a vámpírvér idővel eltűnik a halandó testéből, nem lesz belőle élőhalott. Viszont ha meghal, akkor el kell temetni, hogy az átváltozás teljes legyen. Ezután egy átmeneti állapotba kerül a test, amiben reanimálódik, majd saját magát kell kiásnia a sírjából, hogy igazán újjá szülessen. Ezután embervért kell innia 24 órán belül, különben meghal.

A vámpírok túléléséhez vér szükséges, hogy emberi vagy állati, azt maguk döntik el. Emberi ételt nem képesek fogyasztani, ahogy az alkoholnak és a drogoknak sincsen rájuk közvetlen hatása. Csakis akkor érezhetik, ha egy már bódult emberből isznak vért.

Ghoulok a vámpírok szolgái, akiket a vérükkel képesek irányítás alatt tartani. Többször kis adagokban itatják a vámpírok a kiszemeltjüket, azok pedig szinte szerelemmel kezdik szeretni a mesterüket, bármit megtennének értük.

Gyengeségeik közül a legnagyobb a tűz. Sokkal lobbanékonyabbak, mint az emberek, akár egy egyszerű fáklyával is sakkban lehet őket tartani. Bármiféle szent tárgy fájdalmat képes nekik okozni, de csak akkor, ha még ember korukban ahhoz a valláshoz tartoztak, amelyikből a tárgy származik. A szent neveket sem képesek kimondani, mint például Isten vagy Jézus, ha korábban keresztény vallásúak voltak. Ha ateista volt az illető, akkor ilyen problémája nincs. Ezen a gyengeségen idővel felül lehet kerekedni, idősebbek képesek minden gond nélkül kimondani a neveket és hozzáérni a szent tárgyakhoz. A napfény, a boszorkány fény vagy az angyalok által kibocsátott fény égési sebeket okoz a vámpíroknak, teljes napfénytől pedig egyszerűen elégnek egy nagy lángcsóvában. Csak a falak képesek megvédeni egy vérszívót az elégéstől, semmi más. Van viszont egy ritka kivétel, amit nem bánt a közvetlen napfény, és ez a fényjáró. Nem tudni, mitől lesznek ilyenné bizonyos egyedek, ez a tudás elveszett az idők folyamán. (Az oldalon maximum három darab létezhet, többet csakis admin engedélyezhet.) További régi vámpírvadász módszerek is hatásosak, mint a fej levágása, a kivéreztetés és a karó a szívbe.

A törvény nem tiltja a közvetlen emberből ivást, amíg az áldozat életben marad, viszont a szabály miatt néhányan inkább tartózkodnak az élőből táplálkozástól. A vámpírok gyakran klánokba tömörülnek, de megeshet, hogy magányosan töltik hosszú életüket. Ritka az ilyen, és általában a klánok nem tűrik meg a területükön, ha bejelentés nélkül telepszik vagy utazik át a klánterületen.

Az Éjszaka Gyermekei különösen hagyománytisztelő faj, nem szegnek meg semmilyen fogadalmat vagy szerződést, ha egyszer megkötötték. A klánvezér szerep úgy adódhat tovább, ha az előző vezért megölik, aki pedig megtette, veszi át a helyét.

Jelenleg három klán létezik New Yorkban: a Manhattan-i Klán, Dumort Hotel székhellyel, a Staten Island-i Klán, Cerberos Luxury Hotel központtal és végül az Észak-Queens-i Klán, a Keith Színházban.

Special Things of vampire:
A fajleírásokon túl, ahol kiderülnek az alapvető információk a vámpírokról, adott egy másik is, ami egy fajta klánon belüli házirend, vagy törvények, ezeket minden, MINDEN vámpírnak ismernie kell. Az öregebbek sok időt fektetnek arra, hogy megtanítsák a fiataloknak ezeket, de a pontok összetétele klánonként változhat.
Egységesen szerepelnek minden vámpírszabályzatban az alábbiak:

 • A klántagok mindenben kötelesek a klánt vezető személynek engedelmeskedni, parancsait végrehajtani. A vezetőnek pedig kötelessége a klánt megvédeni, és szervezetten vezetni, a vezetés minden felelősségével egyetemben.
 • A klánvezérrel ellenkezni, dacolni nem lehet, mert ha a vétség, amit ellene elkövetnek elég súlyos, minden további nélkül kivégezheti az engedetlen vámpírt.
 • Egy vámpír, soha nem fedheti fel magát egy mondén előtt és hagyhatja elmenni emlékeinek birtokában.
 • Minden vámpír köteles új helyre érkezve az adott hely vámpírklánját felkeresni, és helyzetét ismertetni velük. Ennek általánosan három napon belül meg kell történnie, mert különben a klán vezetője potenciális ellenséget láthat benne és kérdés nélkül levadásztathatja.
 • A vámpírok híresen diplomatikusak, és igyekeznek mindent beleszorítani ezen keretek közé, elkerülve a nyílt sértéseket, és vitákat. Nem szívesen veszekednek nyilvánosság előtt, rontaná a renomét.
 • Minden vámpír felelősséget vállal a ghouljai iránt, akiből korlátlan számút állíthat maga mellé, ésszerű kereteken belül. Ha a ghoul rosszat tesz, a gazdáján kérhetik számon. Minden ghoulnak csak egyetlen vámpír lehet a gazdája.
 • Százéves kor felett minden vámpírnak joga van saját gyermeket beölelni, ám ez nagyon alapos, gondos megfontolás után javasolt. A gyermekvámpír jóléte, tanítása, gondoskodása a beölelő feladata és felelőssége. Meg kell ismertetnie a vámpír világgal, a klán törvényeivel, és a túlélés technikáira, képességeinek használatára, és önuralma fejlesztésére. Erre átlagosan 5-6 év áll rendelkezésre, de kivételes esetekben ez nyilván változtatható, a klán vezetőjétől függően.  
 • A gyermekvámpírok rendelkeznek a vámpírok minden képességével, de még nem tudják őket rendesen irányítani, ezt tanulniuk és gyakorolniuk kell. (Például, vér szagra akkor is előugorhat a szemfoguk, ha nem akarják.)
 • A beölelés folyamán a teremtő vámpír a kiszemeltje vérét veszi, és a halál mezsgyéjére kíséri. Eközben érezhet érzéseket, amiket a kiszemelt érez, de ezek nem összefüggőek, és az elméjébe sem lehet belátni, nem pereg le az a képzeletbeli kisfilm. Azután az ivadékot el kell ásni, és hagyni, hogy kiássa magát. Az ifjú ilyenkor éhes, és vért akar, szinte kontrollálhatatlan, a teremtő dolga gondoskodni róla és megakadályozni hogy bárkit is bántson.
 • A teremtő vámpírnak nincsen korlátlan hatalma gyermeke felett, hiszen egy saját akarattal bíró, érző lény, de mivel erősebb és idősebb, képes lehet meggyőzni az igazáról és puszta erővel visszatartani a vérszomjas ifjút.
 • A beölelő és beölelt között minden esetben kialakul egyfajta kapocs, ennek megtörése nem lehetetlen. Az egyik fél halála esetén megszűnik, vagy ha a beölelő alkalmatlan a szülői szerepre, úgy egy idősebb, tapasztaltabb vámpírnak lehetősége van hogy átharapja, és onnantól kezdve az ő gyermeke lesz. Ez esetben újra el kell temetni a félholt ifjút, és megvárni, amíg kiássa magát, viszont nem kell mindent az elejéről megtanulnia, hiszen itt a kapocs kialakulása a cél.
 • Egy vámpír, nem tudja megmondani egy másikról, hogy annak ki a teremtője, de minél idősebb, annál nagyobb az esélye, hogy ismerik őt, vagy a beölelőt. Az idősek kevesen vannak, így általában névről ismerik egymást, és többen akár barátok, szövetségesek is lehetnek.
 • Egyetlen gyermek vámpír sem utazhat egyedül a nagyvilágban, szüksége van kísérőre, aki biztosítja az ifjú vérszomjának elkerülését.
 • A vámpírok vére NEM gyógyító erejű.
Vissza az elejére Go down
 

Vámpírok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Árnyvadászok :: Kezdetek :: Első lépések :: Fajok leírásai-