Árnyvadászok

Hasznos dolog a megpróbáltatás, mert olyan, mint a mérges vipera: fogában drága gyógyszert rejteget
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Latest News
2019
Május
10.
Kikerült egy új Rangfoglaló Olvass tovább >>
2019
Aug
26.
Új moderátort kaptunk! Olvass tovább >>
2019
Okt
13.
Megújult külsővel és belsővel megyünk tovább! Olvass tovább >>
Chatbox
Staff members
Oldalunk

Latest topics
Tündérek Emptyby Jace Herondale
Hétf. Jan. 27, 2020 7:18 pm

Tündérek Emptyby Ruko Masashi
Szer. Jan. 22, 2020 10:33 pm

Tündérek Emptyby Salem
Kedd Jan. 21, 2020 9:24 pm

Tündérek Emptyby Dorothea Coldstone
Kedd Jan. 21, 2020 8:21 pm

Tündérek Emptyby Angoulêma Blanc
Kedd Jan. 21, 2020 4:42 pm

Tündérek Emptyby Ruko Masashi
Hétf. Jan. 20, 2020 8:57 pm

Tündérek Emptyby Gioia Selvaggio
Vas. Jan. 19, 2020 4:04 pm

Tündérek Emptyby Ruko Masashi
Vas. Jan. 19, 2020 2:43 pm

A hónap reagolói
Ruko Masashi
Tündérek Bal11Tündérek Kyzyp11Tündérek Jobb11 
Gioia Selvaggio
Tündérek Bal11Tündérek Kyzyp11Tündérek Jobb11 
Ravelt Mayere
Tündérek Bal11Tündérek Kyzyp11Tündérek Jobb11 
Noel Dessauge
Tündérek Bal11Tündérek Kyzyp11Tündérek Jobb11 
Kouji Asashima
Tündérek Bal11Tündérek Kyzyp11Tündérek Jobb11 
Salem
Tündérek Bal11Tündérek Kyzyp11Tündérek Jobb11 
Angoulêma Blanc
Tündérek Bal11Tündérek Kyzyp11Tündérek Jobb11 
Jace Herondale
Tündérek Bal11Tündérek Kyzyp11Tündérek Jobb11 
Dorothea Coldstone
Tündérek Bal11Tündérek Kyzyp11Tündérek Jobb11 
Statisztika
Szószámláló

This free script provided by JavaScript Kit

Music box

Share
 

 Tündérek

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Ruko Masashi


Ruko Masashi


Hozzászólások száma :
157

Tündérek Empty
TémanyitásTárgy: Tündérek   Tündérek EmptyVas. Ápr. 17, 2016 7:51 pmTündérek
A tündérek igen érdekes faj, hiszen úgy tartják, angyalok és démonok utódai, éppen ezért gyönyörűek, mint a menny teremtményei, de olykor éppen olyan romlottak, mint a démonok. Sajátos udvaruk van, jobban mondva udvaraik, hiszen a tündérek két udvartartásra bomlanak.

A Seelie udvar tartalmazza mindazokat a tündéreket, akik nyíltan vállalják a részvételt az Alvilág és a Vadászok ügyeiben, érdeklődnek a politika és a hatalmi viszonyok iránt. Az udvartartásnak Királynője van, aki minden döntést meghoz, egyeduralma évszázadok óta töretlen. Az udvar Tündérfölde örökké tavaszi időjárású részén található, legkönnyebben a Central Park-i átjáró felől közelíthető meg.

Az Unseelie udvar sokkal kegyetlenebb, tagjait ritkán érdekli mi történik a határaikon kívül. Az udvarnak Királyja van, aki teljhatalommal irányít és nincs már mellette királynő, maximum időszakos ágymelegítők, akik a kedvére tesznek. (Korábban volt Királynő, de akkor sem volt hatalma, ráadásul képtelen volt gyermeket szülni a férjének). Az udvar leginkább egy sátor táborként képzelhető el, a saját területének határain belül folyamatosan változtatja a helyét, aki nem tagja, nem tudja, hol kell keresnie éppen.

A tündérekre az a jellemző, hogy igazat kell mondaniuk, azonban ez alól féligazságokkal és szójátékokkal igyekeznek kibújni és nagyon szeretik ezzel idegesíteni az embereket és más fajokat. Ha valaki tündérekkel tárgyal, annak nagyon felkészültnek és türelmesnek kell lennie, különben esélyes, hogy valamiféle kelepcébe fut. A nem tiszta vérű tündérekre ez a megkötés nem vonatkozik, ők gond nélkül tudnak hazudni.
Kinézetre mindegyikük más, a közös bennük a gyönyörű megjelenésük, bőrük a szivárvány minden árnyalatában pompázhat. Füleik hegyesek, gyakran rendelkeznek élesebb karmokkal, szarvakkal, vagy fogakkal. Szemük színe változó, de mindig tiszta és könnyedén felismerhető árnyalat. A legritkább testi jellemzőjük a szárny, mely a lepkékére emlékeztet. Fel tudnak venni egy miniatürizált alakot. Mágiájuk ilyenkor nem olyan erős, de kevésbé feltűnőek, ezért kiváló kémek. A magasabb rangúak, akik az udvartartásokba tartoznak, sokkal emberszerűbbek, bőrük pasztellszínű, a füleik hegyesek és esetleg más egyéb "kiegészítőjük" is van. Köznépi társaik ennél sokkal inkább hasonlítanak a népi legendák szörnyalakjaira.

Ártalmas számukra a vas, utóbbiból leginkább a megmunkált fajtája. Nem bírják a sót, berkenyefából készült tárgyakat és a holtak sírjából való földet sem. A szentelt víz érintésétől nem lesz bajuk, de ha megisszák, megbetegszenek tőle.

Az idő máshogy telik az országukban, ezért bár sokáig élnek, mégsem halhatatlanok. Mágiájuk és ők maguk sokkal régebbiek, mint az árnyvadászok, őket tartják a legidősebb fajnak az Árnyvilágban. Az árnyvadászok rúnái is csak kis mértékben véd a varázslatuktól.

A tündérek képesek maguk között szaporodni, ám mégis ritkán teszik, mert nehezen esnek teherbe. Az emberekkel is tudnak gyereket nemzeni, de az utódaik már nem lesznek teljes tündérek, csak egyszerű emberek némi tündér jelleggel, mint hegyes fül és némi hajlam a tündérvarázsra. Ha ezek a gyerekek a tündér udvarban maradnak, erősebb hasonlóság alakul ki náluk. A tündérek népe a belterjességük miatt igyekszenek megerősíteni a vérvonalaikat, méghozzá úgy, hogy vagy egy felnőtt embert fogságban tartanak maguk között addig, míg tündér gyermeket nem képes nemzeni, vagy a saját beteges utódjaikat gondosan megválasztott családban élő halandó gyermekkel kicserélik. Ezek a váltott gyerekek ezután tündérként élnek tovább.

A Tündérek Országa egy veszélyes hely, ahova helyi kísérő nélkül ember ritkán teheti be a lábát és nem kívánt vendég ott. Akár csapdába is eshet, ha bármilyen ételt vagy italt fogyaszt. Csakis akkor hagyhatja el az országot ez után, ha a Királynő engedélyt ad rá, és az sosincs ingyen, mindig valami trükk van a dologban.

Azonban van egy rész, aki senkihez nem tartozik, akikért egyik udvar sem vállal felelősséget, ezek a Hellequinek.

A legutóbbi háború után, miután Sebastian elbukott, a tündérek kényszerűen letették a fegyvert az Seeli királynő parancsára. Kaelie Whitewillow képviseli őket a Klávé gyűlésein. Azonban nem kizárt, hogy ezt a kényszerűséget később megtorolják, ha esély nyílik rá...
Vissza az elejére Go down
 

Tündérek

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Árnyvadászok :: Kezdetek :: Első lépések :: Fajok leírásai-