Árnyvadászok

Minden attól függ, honnan nézed. Az egyik ember fényt lát, a másik sötétséget.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi
Felhasználónév:


Jelszó:


Chatbox
Oldalunk

Latest topics

by Adam Vincent Kane Kedd Nov. 06, 2018 2:48 pm

by Adam Vincent Kane Kedd Nov. 06, 2018 12:29 pm

by Enzo di Canio Hétf. Nov. 05, 2018 5:37 pm


by Enzo di Canio Hétf. Nov. 05, 2018 4:26 pm

by Kouji Asashima Hétf. Nov. 05, 2018 2:32 pm

by Rune Kristofer Eklund Hétf. Nov. 05, 2018 8:31 am

A hónap reagolói
Adam Vincent Kane
 
Rune Kristofer Eklund
 
Enzo di Canio
 
Kouji Asashima
 
Dorothea Coldstone
 
Minerva Cheney
 
Danielle Monge
 
Liona Bianca di Canio
 
Statisztika
Szószámláló

This free script provided by JavaScript Kit

Music box

Share | 
 

 Can you help me? - Catarina & Myst

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Mystral Lochlan


avatar


Hozzászólások száma :
26

TémanyitásTárgy: Can you help me? - Catarina & Myst   Vas. Jan. 28, 2018 7:55 pmCatarina & Mystral

Játszótársam mondd, akarsz-e lenni...

Nem túl gyakori jelenség hogy kimoccanjak a lakásomból, ami már egy fél szállodnának is beillene, de most mégis teszek egy kivételt, mert szükségem van az egyik kedves régi ismerősöm segítségére, méghozzá egy igen kényes kérdésben, mert akadt egy régi bűbáj, amivel meggyűlt a bajom. Na nem nagy baj, igazából csak az múlik rajta hogy meggyógyítok vele valakit, vagy elsorvasztok valamit. Igazán lényegtelen.
Rövid barna hajam szélfútta hatást kelt, és fekete nadrágomhoz királykék inget választottam ki, ami remekül illeszkedik az össze megekenésemhez.
- Na hát akkor, egy kettő... - számolok és összehúzott szemekkel koncentrálok, és nem sokkal később megjelenik egy csillámló átjáró, amin át is lépek, hogy aztán Catarina-től nem messze jelenjek meg, azt is vállalva hogy ezzel a szívrohamot hozom rá.
- Catarina kedves! Mondd hogy van rám egy ksi időd - villantok rá ezer wattos, macskás mosolyt mert a fogsorom is kicsit macskás, hegyesebb szemfogak. Ennyi, de nem vagyok vámpír, uhh az soha nem lennék. Szeretek éjszaka létezni, de hogy a nappal terrorban tartson? Soha!
- Feltartlak? Vagy rohansz épp valahová? - kérdezem két mozdulat között, mert a kórház, ahol dolgozik mindig zsong, és a hivatásában - amit nagyra becsülök egyébként - nem akarom zavarni és akadályozni. Igazán nemeslelkű, szerintem néha túlságosan is, nem tudom megérteni hogyan képes elviselni az öcsémet maga körül.

Szeretettel <3

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Catarina Loss


avatar


Hozzászólások száma :
7

TémanyitásTárgy: Re: Can you help me? - Catarina & Myst   Vas. Jan. 28, 2018 8:24 pmMystral & Cat ©️️️

A neonvilágítás alatt sosem tudom megítélni, hogy nappal van-e vagy éjszaka. A fehér falakról visszaverődő sárga fényben minden napszak egyforma. Sokszor csak abból veszem észre az idő múlását, hogy a szemem égni kezd. Ekkor rádöbbenek, hogy megint több időt töltök a kórház falain belül, mint kívül.
Ez is csak egy átlagos nap. Az emberek mennek és jönnek. Szinte egyik eset követi a másikat - mégsem érzem, hogy monoton lenne. Minden esemény más és más. Vannak barátaim, akik szerint elpazarolom a tehetségem. Mégsem érzem, hogy sokkal kevesebbet érne, amit teszek.
A saját kis világomba merülve haladok végig a kihalt folyosón - a napi rutinomat követve -, mikor egyszer csak Mystral jelenik meg előttem. A szívbajt hozza rám. Legszívesebben egy jól irányzott ütéssel köszönteném, amiért ilyen módon jelent meg előttem. Ehelyett azonban csak egy szúrós pillantásba sűrítem nemtetszésemet.
- Mystral. Mit csinált már megint az öcséd? - kérdezem egy sóhaj kíséretében. Mystral és Magnus olyan, mint két civakodó gyerek. Remélem, hogy nem megint egy őrült kalandba akarnak belerántgatni, vagy nem egy újabb kaktusz-szerelemről kell gondoskodnom, mert akkor esküszöm összekötözöm és bezárom őket egy üres szobába. Ott legalább nem tudnak kárt tenni sem magukban, sem a világban.
- Rád mindig van egy percem. Főként, mert ilyenkor általában vagy a világot kell megmenteni, vagy az öcsédet. Mondd, hogy nem akarsz újra rávenni, hogy "valami nagyszerű" terveden dolgozzunk. - kezemmel mutatom az idézőjelet, majd választ sem várva folytatom.
- Mondd, hogy nem egy újabb tündér szerelem, vagy a vámpír csajszi van a dologban? - A legutóbbi tündér szerelem sem volt túl sikeres. Mystral mágiája igencsak agresszíven reagált a kis kalandra. Bár az is tény, hogy már nem tudom követni a kalandjait. Abban sem vagyok biztos, hogy most éppen a vámpír az utolsó. Mondjuk... még mindig jobb, mintha egy tengerimalac lenne.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mystral Lochlan


avatar


Hozzászólások száma :
26

TémanyitásTárgy: Re: Can you help me? - Catarina & Myst   Vas. Jan. 28, 2018 8:49 pmMagnus & Mystral

Játszótársam mondd, akarsz-e lenni...

Nem tudom mire számítok amikor idejövök, de valami olyasmire hogy éppen a dolgára rohan, és fehér köntösben intézi a betegei ügyeit, annyira elhivatottan, hogy talán azt sem venné észre, ha odakint kitörne egy harmadik világháború, és éppen hadirepülőktől lenne fekete az ég. Vagy ami még rosszabb, démonok.
A folyosó szerencsére kihalt, így nem kelt nagy feltűnést a jelenlétem, és elég messze vagyok a nőtől hogy megüthessen, mert volt már rá példa hogy megijesztettem, és nem éppen törékeny virágszál módjára reagált, és napokig fájt az állkapcsom a vele való találkozástól.
- Az öcsém kivételesen semmit. Elmondása szerint boldog párkapcsolatot ápol Alexanderrel, aki megbocsátta az ámokfutását amikor gyakorlatilag dobta őt - sóhajtokfel teátrálisan, mert nem tisztem követni Magnus szerelmi életét, de azért mégis megteszem, mert vicces. Bezzeg az enyém, na az életveszélyes. Nem tudom milyennek láthat minket Catarina, de biztos nem egy komoly testvérpárnak.
- Most éppen egyiket sem kell megmenteni, éppen engem kellene egy rém unalmas bűbájtól, ami ószuahéliül van írva és nem egészen értem mit kellene értenem belőle. Mármint egy két részlet homályos még, és abban reménykedtem hogy megnézed nekem, mert nagyszerű terveimhez kell ez a varázslat. Egyébként most nincsenek is nagy terveim, csak... Jó lenne nyaralni menni Kairóba - mosolyodom el ártatlanul, hiszen legutóbb Magnussal ment Peruba és ott eléggé kalandos volt az életük. Talán velem is az lenne, de persze nem komolyan mondom.
- Éppenséggel még mindig vagy már megint a vámpír van terítéken, vagyis az ágyamban. Amelia igazán szeszélyes, de legalább kiszámíthatóan szeszélyes nem úgy mint egyes árnyvadászok, és én nem panaszkodom a saját szerelmi életemre ha már van - teszem hozzá, ahogy felékszerezett kezemmel széttárom a karjaim.
- A tiéddel mi a helyzet? Sehol egy vonzó hím? A tündérekkel érdemes lenne kezdened, elképesztő szeretők... - tanácsolom széles vigyorral, ahogy mellé érek.

Szeretettel <3

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Catarina Loss


avatar


Hozzászólások száma :
7

TémanyitásTárgy: Re: Can you help me? - Catarina & Myst   Vas. Jan. 28, 2018 9:30 pmMystral & Cat ©️️️

Mindenkinek más a fontos. Van, aki a saját fajának dolgait helyezi előbbre, akadnak, akiknek csak önös érdekeik számítanak. Egyikkel sem értek egyet. Számomra az egyetlen szempont, ami igazán számít, az a gyógyítás. Nem érdekel, hogy ki a betegem. Az életet minden lénynél egyformán kell tisztelni. Ezt sokan nem értik meg. Ahogyan Mystral sem.
- Magnusnál a boldogság eléggé... megfogalmazhatatlan. De ha még egyszer nekem kell összeszednem az öcsédet valami szerelmi bánatból, esküszöm, hogy kap tőlem egy tengeri malac tetoválást emlékeztetésül. - sóhajtok egyet. Kicsit megnyugodtan. Mystral és Magnus régi barátaim, de néha megérdemelné mind a kettő, hogy a kemény fejüket összekoccintsam. Sokszor érzem úgy magam mellettük, mint egy anyuka, aki próbálja illemre nevelni rakoncátlan fiait, csakhogy ezek a fiúk boszorkánymesterek és nálam is idősebbek. Az élet nem könnyű, de szeretem a kihívásokat.
- Kairóba? Ugye nekem nem kell mennem? - teszem csípőre a kezem. Nem mintha meglepődnék azon, hogy Mystral megint próbál kibújni az egyenes válaszadás alól, de nekem ez az egész messziről bűzlik. Még a macskaszemei sem állnak jól.  
- Egyáltalán nem értesz ezen az ókori nyelven, így nem csodálom, hogy vannak homályos részletek. Hol van a tekercs? Inkább megnézem, mielőtt felrobbantod a házad, vagy még rosszabb. Egy kis bizsergést érzek a gyomromban. Nem tetszik, hogy Mystral olyan varáslattal játszik, amivel még valószínűleg én sem találtam. Az pedig végképp nem, hogy az én segítségem kell a megfejtéshez.
Közeledő lépések és halk beszélgetés üti meg a fülem. Nem akarom, hogy a kollégáim meglássák Mystralt a kórháznak ezen zárt területén, ezért kinyitom a melettünk lévő szertárajtót és betuszkolom a boszorkánymestert rajta, majd becsukom magunk mögött az ajtót. Ezen az osztályon ugyanis olyan kutatások folynak, mely miatt idegeneknek tilos a belépés.
- Ameddig nem tépítek szét egymást, azt csináltok, amit akartok. - zárom rövidre a témát. Az évek alatt Mystral szerelmi élete legalább annyi munkát adott, mint Magnus kalandvágya. Elég sokszor a saját életünk is tétté vált. Épp ezért megtanultam, hogy csak annyira üssem bele az orrom a dolgaiba, amennyire feltétlenül muszáj.
- Cicafiú, ha lenne is egy vonzó hím azt biztosan nem kötném az orrodra. Ígyis mindenbe beleütöd.- mosolygok rá olyan édesen, mintha csak azt közöltem volna: csodás napunk van.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mystral Lochlan


avatar


Hozzászólások száma :
26

TémanyitásTárgy: Re: Can you help me? - Catarina & Myst   Vas. Jan. 28, 2018 9:57 pmCatarina & Mystral

Játszótársam mondd, akarsz-e lenni...

Nem értem miért pazarolja emberekre a tehetségét, de az ő élete, ő hatalma azt tesz vele amit akar. Legutóbb például elég nagy szolgálatot tett a Frey lánynak azzal, hogy segített a Fehér Könyvet megfejteni és felébresztette Jocelynt az öcsémmel karöltve. Az mondjuk igazán nemes tett volt a részéről, még a mi mértékeinkkel nézve is.
- Az már biztos, hogy Magnus nem egyszerű eset, de azért nem is olyan veszélyesen rossz. Lehetne rosszabb is. Bár mondjuk ha tetoválni akarod, feltétlen szólj, mert fel akarom venni hogy aztán legyen min nevetnem az elkövetkezendő pár évtizedben - vigyorodom el, ahogy válaszol, hiszen elég sok mindent látott már mellettünk, és sokszor szerintem ő a bölcsebb, mert mi ketten nem éppen erről vagyunk híresek. Van egy olyan érzésem hogy néha fájt és fáj a feje miattunk, de hát nem kell neki ellenség, ha már egyszer ilyen barátai vannak, nem? Megoldunk mi mindent.
- Dehogynem. Igazából kellemes, hármas nyaralás lenne, sok wellnessel és masszással. Megnézhetnénk a piramisokat teveháton közlekedve - javaslom ahogy ártatlan arcot vágok, sárga macskaszemeim csak úgy csillognak. Nincs itt senki, nem leplezem el őket.
- Ez nem igaz, valamicskét értek azért, de nem eleget hogy megfejtsem a mondat értelmét, és kivételesen nem akarok robbantgatni szóval... Ühm, itt van nálam - húzom elő az ingem alól, mert belül van egy tágas zsebem ami nem látszik. A kezébe adom, és mellé lépve mutatom meg a kérdéses sort, hogy mi nem érthető. Betuszkolódok a szertárba, de nem veszem sértésnek, hiszen elvileg itt sem kellene lennem.
- Nem tépjük, nagyon hiányoznánk a másiknak ha megtennénk, így viszont élvezhetjük egymást odavissza - nevetek fel halkan, hogy a közeledő léptek ne halljanak meg, és egy egyszerű zavaró varázslatot dobok fel körénk hogy más ne hallhasson minket.
- Meow, most miért nem? Én olyan érdeklődő és lelkes vagyok, igazán nem szép dolog a csini orrom kitiltani egy ilyen témából - mosolyodok el, a szavaira hasonlóan édes mosollyal, de csak csipkelődöm.

Szeretettel <3

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Catarina Loss


avatar


Hozzászólások száma :
7

TémanyitásTárgy: Re: Can you help me? - Catarina & Myst   Hétf. Jan. 29, 2018 4:32 pmMystral & Cat ©️️️

Különös, hogy hogyan ítélik meg a tetteinket. Minden nap mások gyógyulásáért küzdök. Minden nap próbálok tenni azért, hogy kevesebb betegség legyen, fájdalom és halál. Mégis... sokszor csupán egyetlen tett alapján ítélnek meg. Azzal, hogy Magnusszal együtt felébresztettem Jocelynt, kivívtam mások tiszteletét. Fel sem merült bennük, hogy ugyanúgy megtettem volna bárki másért is.
- Nem mondtam, hogy az öcséd rossz. Csupán fafejű és öntörvényű, így gyakran keveri magát bajba. És az ilyen esetekben engem is magatokkal rántgattok. - vonom meg a vállam egyszerűen. Ha őszinte akarok lenni, be kell valljam magamnak is: nem unatkozom a testvérpár mellett. Igaz, hogy kalandjaink sokszor súrolják az életveszély határait, mégis minden körülmények között számíthatok rájuk. Mikor meg akartak égetni boszorkányság miatt, Magnus segített. Bár belegondolva... hogyan is kerültem én ilyen helyzetbe...?
- Hármasban? Mit forgatsz a fejedben? - nézek rá rosszallóan. Az ártatlanságát nem hiszem el. Mystral szavai túlságosan sejtelmesek ahhoz, hogy ne legyen mögötte valami hátsó piszkos gondolat. Mi lehet Kairóban, ami ennyire felkeltette az érdeklődését?
- A csini orrod túl sok mindenbe ütöd bele. Olyanokba is, amibe nem kellene. Nehogy a végén megsérüljön. - villantom rá a mosolyomat. A szerelmi életem nem fogom Mytral orrára kötni. Még akkor sem, ha lenne mit.
Felkapcsolom a szertárban a világítást és úgy vizsgálom a megsárgult tekercset. Az írás nehezen kivehető rajta. A szimbólumok viszont egyértelműen kivehetőek.
Összeráncolom a szemöldököm, ahogy az írást olvasom. Olyan érzésem támad, hogy mindez már egyszer megtörtént. A gyomrom apró kődarabbá zsugorodik, de nem hagyom, hogy mindez az arcomra is kiüljön.
- Honnan szerezted ezt? - kérdezem fel sem pillantva. Beharapom az ajkam, ahogy lázasan kutatok az emlékeim között. Szinte észre sem veszem, hogy visszatartom a lélegzetem, ahogy a szem egyik szóról a másik szóra ugrik. Már a folyosón elhaladó alakok sem érdekelnek. Nem maga az írás zavar, hanem ami mögötte van.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mystral Lochlan


avatar


Hozzászólások száma :
26

TémanyitásTárgy: Re: Can you help me? - Catarina & Myst   Szer. Jan. 31, 2018 3:24 pm

Sosem tudtam megérteni Catarinát ilyen szempontból, hogy hogyan tud ennyire mondén barát lenni. Csak fájdalmat és megvetést kaptam tőlük, ahogy az összes többi más fajtól is, és nem sietek bizony senki segítségére, nem vagyok mesebeli megmentő. Oldják meg a saját problémáikat, bár elismerem van az a pénz… De mindig van. Az ár relatív és nem mondom hogy nem vagyok megvehető, csak tudni kell mivel.
-Ez nagyon is így van. Az érzések embere, és néha nagyon mélyre tud süllyedni benne, amit nem kellene, de hát Magnus mikor hallgatott az okos szóra? Végső soron ha rajta múlt volna, most kaktusz lenne a Góbi sivatagban – sóhajtok fel, és színpadias sajnálkozással kísérem a kijelentést. Persze nem gondolom teljesen komolyan, nem hagytam volna hogy kaktuszként tengődjön, előbb tekerem ki a nyakát. Meglehetős élvezettel.
- Nem tudom mire gondolsz, mi sosem rángattunk semmibe bele, amibe önként ne jöttél volna velünk – nevetek fel, hiszen igaz hogy leginkább azért jött hogy vigyázzon ránk, de jött és nem erőszakkal kényszerítettük. Azt sosem tennénk meg, egyikünk sem, annál sokkal többre becsüljük a nőt.
- Én aztán semmit, most komolyan! Na, ne nézz így rám, csak nyaralni szeretnék a barátaimmal, hát bűn az? – kérdezem, ahogy próbálom elodázni a válaszadást, hiszen nem egészen önzetlen szándékok vezérelnek, van valami amit meg akarok szerezni.
- Ez nem is igaz. Mostanában kifejezetten visszafogtam magam, és nem kerestem semmiféle bajt. Egyedül tőled kell féltenem az orrom, de nagyon – villantok egy hasonló huszonnégykarátos mosolyt, mint amit kaptam is. A kérdésére viszont kicsit elhalványul, és macskaszemeim komolyba fordulnak.
- Egy dzsinn orra elől halásztam el a fekete piacon, nem volt jó benyomásom és inkább megszereztem én, csak tudni szeretném mire jó, hogy ahhoz mérten kezeljem – válaszolok, hiszen ha veszélyes akkor nyilván nem fogom használni, csak megfelelő helyre tenni, hogy más se férhessen hozzá.
- Mi a baj Catarina, mit jelent az írás? – nézek rá komolyan, hiszen nem tetszik nekem reagál, és az ajkába harap. Olyan túlságosan aggodalmas tőle, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Catarina Loss


avatar


Hozzászólások száma :
7

TémanyitásTárgy: Re: Can you help me? - Catarina & Myst   Vas. Feb. 04, 2018 7:34 pmMystral & Cat ©️??

Vannak olyan személyek, akik nem képesek túllépni a múlt árnyékán. Nem képesek elengedni, megbocsátani, ésjó szándékkal fordulni felé, hanem hordozzák magukban a sebeket, mint valami régi ereklyét. Mintha attól, hogy a fájdalmunkat dédelgetjük, meg tudnánk magunkat védeni. Pedig az igazság az, hogy a fájdalom, a harag, a gyűlölet attól függetlenül jön, hogy mennyi ilyen érzelmet hordozunk magunkban.  
- Nem csoda, hogy testvérek vagytok. Mintha Te nem csinálnál semmi hasonlót, kedvesem. - mosolygok rá, miközben szelíden megrázom a fejem. A bajkeverő egy enyhe kifejezés, bármelyikükre is mondom ezt. A barátságunk elég sok próbát kiállt már.
- Ha én nem lennék, akkor már rég nyakig ülnétek a slamasztikában, és ezt Te is pontosan tudod. - nevetek vele együtt. Bár sosem kényszerítettek, hogy velük menjek bármilyen kalandra is, de teljes mértékben tisztában vagyok azzal is, hogy ha Magnus és Mystral összeállnak, akkor abból tornádó lesz. És kellek melléjük villámhárítóként.
- És mikor is kellene indulnunk? - kérdezem kételkedve. Miért is van az az érzésem, hogy a válasz a "most azonnal" lesz? Miközben próbálom Mystralból kiszedni, hogy mit is szeretne pontosan, lázasan gondolkodom, hogy mi lehet Kairóban. Nem hallottam mostanában semmi olyan hírt, ami aggodalomra adna okot, de az is igaz, hogy elzárkóztam a kórház falai közé.
- Természetesen. Te sosem keresed a bajt kedves Mystral. A baj csak úgy megtörténik és rád talál. És igen, jobb ha vigyázol az orrodra, mert egyszer pirosra festem, amíg nem figyelsz. Úgyis mindenbe beleütöd. Akkor legalább majd látszani is fog. - úgy teszek, mintha mérgelődnék. Még dacosan karba is fonom a kezem, mint egy kisgyerek, akitől elvették a kedvenc játékát.
A tekercstől a gyomrom görcsbe ugrik. Rég volt már, hogy láttam ezt az írást. Igen... most már biztos vagyok benne. Vajon küldte valaki? Hogy kerülhetett a dzsinnhez? A fejemben ezernyi kérdés kavarog.
- Ez... semmiség. - vágom rá reflexszerűen, és megpróbálom Mystralt arrébb tessékelni a kezemmel, hogy kijussak a raktárból. Ha sikerül, akkor kiviharzok, bevágva magam mögött az ajtót, nem figyelve arra, hogy vajon követ-e.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mystral Lochlan


avatar


Hozzászólások száma :
26

TémanyitásTárgy: Re: Can you help me? - Catarina & Myst   Szer. Feb. 14, 2018 10:15 am

Valahol mindig csodáltam Catarinát hogy nem vesztette el az emberekbe vetett hitér, és képes még keresni bennük a jót. Én már régen elvesztettem ezt a képességemet, és volt idő amikor bolondnak tartottam minden olyan boszorkánymestert akit gyengéd szálak fűztek az emberekhez. Ostoba dolog megnyílni hiszen olyan halandóak, és olyan naivak. Nem akarok abba a hibába esni, mint Magnus.
-Én nem is csinálok semmi hasonlót. Én nagyobb bajokba tudok keveredni, de Magnussal ellentétben én ki tudom magam vágni belőle, maradandó sérülések nélkül is – mosolyodom vissza rá, hiszen nem tagadom, volt már hogy ápoltam a kapcsolatot kedves jóapámmal. Én nem tagadom meg a kapcsolatot vele, és volt olyan eset is amikor meg kellett idéznem, hogy ezen a világon járjon, most is éppen ezen töröm a fejem. Bár neki nincs erre szüksége de azért…
-Leginkább Magnus ülne, mert ő képtelen néha reálisan gondolkozni, de tény és való hogy mindketten hálásak vagyunk kéklő jelenlétedért, amivel beragyogod az életünket – vigyorodok el szélesen, megvillantva az ezer wattos mosolyom, és kissé hegyesebb fogaim. Macskás vonás, és még szerencsésnek mondhatom magam hogy csak ennyi, és nem vagyok például teljesen sárga.
A közös nyaralásunkban valahogy kételkedni látszik, és nem is értem miért. Mindig olyan mókás az utazás barátokkal.
-Ugyan, nem azonnal én igazából jövő hétre gondoltam mert foglalok magunknak királyi szállást, és szervezek városnéző túrát is – válaszolok, hiszen be akarok térni egy múzeumba is, hogy elemeljek diszkréten egy varázskönyvet. Kell nekem a Kék Dzsinn törvénygyűjtemény, ami véletlenül éppen Kairóban van. A kedves fenyegetésére, túljátszott ijedelemmel kapom az orromhoz a kezem, mintha csak félteném tőle.
-Jajj szegény orrom. Nem nézne ki jól pirosan, nem vagyok rénszarvas... És kikérem magamnak, hogy igenis a baj talál meg engem, nem keresem és nem kutatom. Csak egyszerűen úgy fest népszerű vagyok az ilyen bajos dolgokkal és módfelett kíváncsi is – mint azt tudja is, máskülönben nem hoztam volna el neki azt a tekercset sem. Ami láthatóan mély érzéseket mozgat meg kedves barátnénkban hiszen eléggé elsápad a kéksége alatt, és szerintem nem most látja először. Ohó, ez érdekesnek tűnik. Amikor félretol és kirohan hogy ott hagyjon, utána lépek és mágiával becsapom előtte az ajtót. Nem menekülhet el, válaszokat akarok.
-Catarina. Mi ez a tekercs hogy ennyire bepánikoltál miatta? – lépek mögé. Ha olyasmi van benne, úgysem fogom felhasználni és inkább mint barátja kérdezném, mint a főnöke, mert meg is parancsolhatnám. Vele szemben nem akarom használni a hatalmam.
-Bármit is jelent, elmondhatod, Kedvesem. Nem fogok olyasmit tenni ami ellenkezik az elvekkel, de tudnom kell mire jó a varázslat – teszem hozzá lágyan. Meg akarom nyerni, és nem hiszem hogy rászolgáltam volna a bizalmatlanságára.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Catarina Loss


avatar


Hozzászólások száma :
7

TémanyitásTárgy: Re: Can you help me? - Catarina & Myst   Vas. Feb. 18, 2018 12:24 pmMystral & Cat

Az emberi élet gyors múlandósága mindig rádöbbent arra, hogy minden cselekedetünknek vannak határai. Hiába hordozzuk magunkban a rossz érzéseket. Egyszer el kell engedni őket, mert ha nem teszed, akkor bánni fogod. Hiszen sosem tudhatod, mit hoz a jövő. Főként nem egy mondén életében.
- Mármint kinek nem lesznek sérülései tőle, kedves barátom? Neked vagy mindneki másnak? - kérdezem enyhe cinizmussal a hangomban. Láttam már Mystralt tombolni. És nem szívesen mentem a közelébe. Akármennyire is megbízom benne, és a barátomnak tartom. Pontosan tisztában vagyok az erejével, a haragjával és azzal, mikor ez a kettő keveredik. Nem szeretnék a célpontja lenni.
- Remélem tudod, hogy hízelgéssel nem tudsz jobb befolyásra bírni.- pontosan ismertem már a mocskos kis trükkjeit, ahogy próbál ártatlannak látszani, miközben a gondolatai már megint olyan helyen járnak, ahova nem szívesen merészkedek be felkészületlenül.
- És nagyon remélem, hogy ha már ilyen figyelmes vagy, akkor arról is gondoskodsz, hogy ebbe az országba a későbbiekbe is vissza tudjunk térni. - sóhajtok fel, miközben beadom a derekam. Az igazat megvallva rám fér a kikapcsolódás és hogy mást is lássak, mint a fehér falakat és a neon csövet.
Mikor az orrához kap, elnevetem magam. Úgy fest, mint egy bájos kisgyerek.
- Egyszer a kíváncsiságod lesz a veszted. - rázom a fejem. Ezt a kijelentésemet megerősíti, ahogy a tekercset átadja. A gyomrom egy kődarabbá zsugorodik. A félelem hullámokba önt el. Úgy érzem, nem kapok levegőt. El is indulnék, de Mystral becsapja előttem az ajtót. Ekkor a félelelmen dühhé alakul. Mégis mit képzel magáról, hogy csak úgy itt tart?
A feszültség szinte tapinthatóvá válik közöttünk. Mögém lép, de szerencséjére nem ér hozzám. Mély lélegzeteket veszek, az összes érzésemet próbálom becsomagolni egy fekete kis dobozba és eldugni az agyam egy szegletébe. Lehet, hogy néha takarítást kellene itt is végeznem?
- Nem a tekercs a lényeg. Azért nem értetted teljesen a szófordulatokat, mert a lényeg rejtve marat. Ezt a varázslatot én tettem rá. - a kezembe veszem a tekercset, és a megfelelő szögbe fordítom. Az avatatlan szemnek ettől csak úgy látsik, mintha a pergamen koszos volna, esetleg javítottak az íráson, de Mystral pontosan láthatja, hogy néhány szó és mondat el van fedve a tekercsen rejtővarázslattal.
- Európából származik a tekercs. Egy... barátommal leltünk rá még a középkorban. És majdnem az életembe került. - az a probléma az eltemetett emlékekkel, hogy önkéntelenül is előjönnek. Szinte érzem a máglya melegét a bőrömön. A tehetetlenségemet, ahogy a tömegben állok. A hús égő bűzét. A bűntudatomat, ahogy más vállalta helyettem a halált. Az ürességet és fájdalmat, amit egy szerelem elvesztése okoz.
- Az eredeti szöveg olyan varázsital receptjét tartalmazza, ami megakadályozza, hogy elfedjük magunkat a mondénok előtt. A középkorban elég közkedvelt volt. Viszont az, hogy megint előkerült... egy üzenet. Nem vagyunk biztonságban.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mystral Lochlan


avatar


Hozzászólások száma :
26

TémanyitásTárgy: Re: Can you help me? - Catarina & Myst   Pént. Márc. 02, 2018 11:37 am


Nem aggódok az élet folyama miatt, kis szerencsével még látni fogom elpusztulni is ezt a világot. Élni fogok annyi ideig. Nem én vagyok a legöregebb boszorkánymester, de egyike vagyok a legöregebbeknek, és erre roppantul büszke is vagyok. Ennyi éven át éltem, néha bújkálva, néha a kirakatban, de mégis csak életben.
- Jó esetben senkinek nem lesz semmi baja, kedves Caterina. Nem szándékozok veszélybe sodorni senkit - mosolyodom el, hiszen tudom hogy tudja ő is, mennyire nem ajánlatos rossz napjaimon a közelemben lenni, és valamire megpróbálni rávenni. Elég erőm van ahhoz, hogy veszélyes lehessek bárkire nézve és tudom azt is hogy az alvilágiak többsége nem is igyekszik kihozni a sodromból. Csak azok az átkozott nephilimek. Nem bírnak magukkal, bár szerencsére Magnust nyúzzák.
- Oh pontosan tudnom, de nem adom fel a próbélkozást, hogy olyan elbűvölőnek láss, mint amilyen vagyok is a valóságban - nevetek rá, de nem erőltetem. Nőből van, még ha kék is, de ha valamit nem akar, akkor nem akarja, és ez így van jól. Unalmas is lenne ha mindenki elsőre behódolna az akaratomnak.
- Peru nem az én hibám volt. Akkor nem mentem veletek ha emlékszel rá, az az öcsém hülyesége volt. Én kerülöm a feltűnést ha lehet és az alternatív gyógyászatot is - vigyorgok hiszen a tengerimalacokkal a mai napig ki lehet Magnust üldözni a világból. Előszeretettel szoktam neki időközönként ajándékozni is egyet. Gyanítom Catarina is.
- Lehet, de nem most - válaszolok neki ahogy a pajkos csillogás kihuny a szemeimben ahogy elmenekülne. Nem engedem elmenni, tudni akarom miről szól ez a tekercs, hiszen ő beszéli ezt a nyelvet, jobban mint én. Mögé lépek és türelmesen megvárom amíg megfordul, és rám nézve elmagyarázza mi ez. Addig nem megyek el innen. Figyelem ahogy elfordítja a lapot és egyszeriben megvilágosodom hogy miért nem láttam az összefüggést.
- Rejtővarázs, hát persze. Bár kíváncsi lennék mikor volt nálad ez a tekercs. Szép munka - dícsérem meg hiszen még én sem jöttem rá egyből hogy mi a hiba vele, és ez mindenképpen elismerést érdemel. Catarina tehetséges boszorkány és véleményem szerint olykor elpazarolja a tudását a mondénokra.
- Meg akartak égetni boszorkányság miatt? - kérdezem hiszen nem egyedi a probléma. Engem is többször akartak megölni, de már akkor elég hatalmam volt hogy ne kelljen a kezeimmel nyomatékosítani a varázst. Ha jól tudom az öcsémnek még nem megy teljesen.
- Ez.. semmiképp sem jó előjel, abban igazad van. Ki fogom deríteni hogy honnan szerezte az a dzsinn, és értesítelek róla. Mindenesetre tarsd nyitva a szemed és alkalomadták szólj az öcsémnek is, én most... intézkedek - csettintek egyet és a tekercs újra nálam van. A kabátom alá rejtem és portált nyitok.
- Mindig egy élmény veled, Catarina. El ne felejts bikinit csomagolni - kacsintok rá ahogy elindulok ha nem tart vissza.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Catarina Loss


avatar


Hozzászólások száma :
7

TémanyitásTárgy: Re: Can you help me? - Catarina & Myst   Kedd Márc. 13, 2018 12:20 pm

Bár a szavai meg akarnak nyugtatni, de az igazság az, hogy a gyomromban kis gombóc keletkezik. Nem azért, mert ne bíznék Mystralban - számtalan helyzetben bizonyította már, hogy érdemes a bizalmamra -, hanem valami rossz dolog eljövetelét éreztem a levegőben.
- Tudom, hogy nem szándékozol senkit sem veszélybe sodorni, ugyanakkor Te is pontosan tudod, hogy a dolgok nagyon sokszor nem úgy alakulnak, ahogy szeretnénk. Mindenre még mi sem vagyunk képesek. Nem befolyásolhatunk mindent. - nem kell magyarázatot adnom neki, hogy mire gondolok. Az elmúlt évszázadokban mindannyiunk életében volt már olyan pillanat, mikor tehetetlenül néztük, ahogy az életünk darabokra hullik, és csak kábultan próbáltuk összerakosgatni utána lelkünk apró darabkáit.
- Remélem nem varázslattal próbálsz meg elcsábítani. - fedem meg kissé vigyorogva. Nem lenne szüksége arra, hogy bármilyen varázslatot is alkalmazzon a csábítás érdekében. Láttam már a hódításait hosszú barátságunk alatt, ugyanakkor azt is tudom, hogy ennek egy része csak mesterkélt megjátszás.
- Peru nem. Na de Thaiföld? Vagy Brazília? Soroljam még? - az alternatív gyógyászati megoldásaimra tett megjegyzését elengedem a fülem mellett. Neki sem lett volna jobb ötlete, és akárhogy is nézzük... összességében hatásos volt.
Látom az arcán megjelenő döbbenetet, elismerést és még valamit, ami nem tetszik... a mohó kíváncsiságot. A rejtővarázs sok mindent felfed: a valódi tartalmat, ábrákat, piktogrammokat, és az emberek valódi természetét. S ez nem tetszik.
- Ez... ennél sokkal bonyolultabb. - ha csak engem akartak volna megégetni, az nem zavarna. A bűntudat hullámokan tör rám. Nem is mondok semmi többet róla. De nem hagyom, hogy az emlékek elragadjanak. Még épp időben végzek a varázslattal, mielőtt Mystral eltűnik. Most azt gondolja, nála van a tekercs, de ha széthajtja, akkor csak egy bocsánatkérő üzenetet fog látni a rejtővarázs alatt. Bal kezem a hátam mögött volt, és így sikerült a valódi tekercs tartalmát kicserélnem. Most pedig épp itt az ideje, hogy kiderítsem, ki fenyeget.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Can you help me? - Catarina & Myst   

Vissza az elejére Go down
 

Can you help me? - Catarina & Myst

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Árnyvadászok :: Archívum :: Játékok-