Árnyvadászok

Minden attól függ, honnan nézed. Az egyik ember fényt lát, a másik sötétséget.
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi
Felhasználónév:


Jelszó:


Chatbox
Oldalunk

Latest topics
by Ruko Masashi Szomb. Dec. 08, 2018 2:02 pm

by Ruko Masashi Szomb. Dec. 08, 2018 12:18 am


by Chezz Princeton Kedd Dec. 04, 2018 7:51 pm


by Zane Nyrani Kedd Nov. 20, 2018 7:49 pm

by Camea Namid Vas. Nov. 18, 2018 11:57 pm

by Camea Namid Vas. Nov. 18, 2018 11:26 pm

A hónap reagolói
Chezz Princeton
 
Ruko Masashi
 
Statisztika
Szószámláló

This free script provided by JavaScript Kit

Music box

Share | 
 

 Wallace R. Strauss

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Wallace R. Strauss


avatar


Hozzászólások száma :
8

TémanyitásTárgy: Wallace R. Strauss   Vas. Nov. 06, 2016 9:44 pm

Wallace R. Strauss

Név
Lace, Doki, Wall,
Kor
33
Faj
Mondane
Rang
Háttérmunkás
Play by
Tom Hiddleston
Foglalkozás
Kriminálpszichológus

"Minden zseni, egy kicsit őrült tudós is."
Kinézet

Wallace nem olyan rendezet megjelenésű, mint a filmekben látott rendőrök és nyomozók, uniformisban, vagy öltöny zakóban, akik egy címlapról is leléphettek volna, olyan jól fésültek is mellé.  Az ő megjelenése olyan, mint akit a kutya szájából ráncigáltak elő, és órákat töltött ott. Örökké gyűrött a ruhája, de tiszta és márkás parfüm szagú, ami éles kontrasztban áll azzal, hogy leginkább állandó borosta fedi az arcát, és a haja is olyan mint aki sosem mossa, pedig ennek ellenére ápolt, csak hosszabb a kelleténél, és kicsit töredezett végű. Egyáltalán nem ad a megjelenésére, és nem érdekli hogy sokan csövesnek nézhetik, pedig pénze van elég, csak nem tudja mire költeni. A munkája jól fizet. A loboncos haja alól viszont éles szemek figyelnek, szürkéskékek mint a felhős égbolt, és látszólag tompán fénylenek, pedig ezek a szemek olyan éberen figyelnek mindenre mint egy sólyom szemei, és agyának valamely zugába minden részletet elraktároz. A memóriája a fegyvere és a logikája. Hatalmas lexikális tudással rendelkezik, így talán nem meglepő hogy a testmozgás nem erős oldala és a haloványan látszódó izmai is még inkább a főiskolai teniszedzésekről maradtak rá. Egyedül az menti meg a pocak növesztéstől hogy jó az anyagcseréje, talán kicsit túl jó is, ezért soványnak, kissé gebének tűnhet. Ékszert ritkán visel, csak olyasmit aminek jelentése is van, ebből pedig nem sok van. A legérdekesebb ékszere egy bőrpánt a csuklóján, amit még az öccsétől kapott.
Személyiség

Összetett. Röviden ennyivel leehtne jellemezni és ennél többet nem is szeret mondani magáról, akit tényleg érdekel hogy milyen, az veszi a fáradtságot hogy megismerje, a többiek véleménye meg nem érdekli. Ő felette áll annak hogy magára vegye az áskálódásokat a személye ellen, és persze tudja miket beszélnek róla, de nem sértődik meg. Megvan az ő maga nyomora is amiről senki nem tud. Senki ki nem nézné ugyan belőle, de türelme végtelen, és szinte megingathatatlan, a rendőrség kötelékében dolgozik és gyakran kell együtt dolgoznia a nyomozókkal. Sokan nem szeretik, fura külseje és kissé szarkasztikus, nyers modora miatt de elismerik a hatékonyságát és nem egy nemzetközi ügyben is részt vett. Nem mindet oldotta meg de oroszlánrészt vállalt belőle, ő nem a dicsőséget hajtja, csak azt csinálja, amiben jónak, tehetségesnek bizonyul. Nyomoz a gyilkos elmék után. Senki nem tudja, mégis mitől olyan jó ebben a munkában, ő tudja csak a sötét igazat hogy gyilkos hajlamokat örökölt. A felmenői között rengeteg öngyilkos, és büntetett előéletű akad. És ezeket a géneket sajnos ő is örökölte, de megtanulta elnyomni őket, és felhasználni a jó érdekében, a gyilkos ösztönöket az igazságszolgáltatás igájába állítani. Általában nem szólal meg ha csak nem muszáj, de ha igen akkor kerek egész mondatokban nyilvánít véleményt. Rengeteget olvas, nagyon művelt és sokrétű a tudása, szereti is ezt kamatoztatni és a dolgok mélyére ás mindig. Az ügyeket illetően egy pitbull lakozik benne és el nem engedi amíg meg nem oldja valahogy.
Történet

Kivételes alkalmak egyike hogy nem dolgozik, és egy könyvet tart a kezében, félig fekszik a kanapén, a félhomályban a kis olvasólámpa az egyetlen fényforrás, mégsem bánja, nem zavarja a homály érzete. Hátrahajtja a fejét, és becsukja a szemeit, nem alszik, csak valami ahhoz hasonlatos állapotba idézi magát. Az elmúlt hét kimerítette, éppen ezt mutatja  munka naplója is, amelyet félig hivatalosan, félig magának vezet, de ez sosem kerül ki  a kezei közül. A legutolsó üggyel kapcsolatos feljegyzésekkel tarkított füzet már a sokadik, amit teleírt.

"Újabb nap, amikor apró részleteket kapok, persze nem önszántukból, csak beszélgetnek, én pedig figyelek és más szemszögből nézem a dolgokat. Nem logikus, hogy egy családcentrikus lány, mint Diana elhagyja az anyját, búcsúlevelet írjon, és nyoma vesszen. A barátai szerint egyáltalán nem is ilyen a jelleme. Valami nem stimmel. Samuel 22/F; Derek 20/F; Mila 21/L."

"A negyedik kávém után, végre megtaláltam úgy újabb szál nyitját, és kiderítettem miért hazudott Derek Diana-ról. Gyerekes csínek miatt keverték magukat bajba és nem akarták hogy kiderüljön, de ez felvet további kérdéseket. Mi történt hát igazából? Derek elismerte hogy tudta mire készül a lány de furcsállta mert sosem volt ilyen hirtelen döntésű, és nem volt mehetnékje, mert fél az utazásoktól, valami vagy valaki miatt ez láthatóan megváltozott. Vajon mi lehet az, ami 180 fokban megfordít egy életet? Újabb kávé. "

"Ma felfigyeltem valamire. Mila talált egy videót amin közösen szerepel a barátnőjével és miközben beszélgettek arról hogy kinek ki tetszik, Diana keze váratlan időközönként ökölbe szorult, és kiengedett mintha egy láthatatlan labdát markolna meg. Ismerem ezt a jelenséget, azoknál tapasztalható akik pszichiáteri kezelés alatt állnak, és valami kényszer cselekvésről lettek leszoktatva és ezt csinálják helyette. Tehát járt kezelésekre, ki kell deríteni miért, és ki volt az orvosa."

"Újabb forró nyomra sikerült bukkannia az egyik nyomozónak, akit megkértem nyomozza le a doktort. A nyomai az alvilágba vezetnek, és kiderült hogy sosem doktorált le, hanem csak feketén űzte az ipart, és fanatikus meggyőződését próbálta meg minél több emberre ráerőszakolni, a naiv és kedves Diana éppen a megfelelő alany volt számára, mikor elkezdett hozzá járni a szülei válása miatt. Úgy tűnik megvan az emberünk, de zavar hogy nem tudom mit akart ezzel elérni. Az erejét fitogtatta volna? Vagy valami összetettebb cél vezérelte? "

"Másfél nappal később, az ügyet felgöngyölítették, és elkapták Dr. Mordsont, aki fél napos passzív hallgatás után végül megtört, és bevallotta hogy ő tette és miért. Az indokai megdöbbentőek voltak, még nekem is, pedig sok beteg elmét láttam már, és tártam fel. Ugyanakkor a kötelességemnek itt vége szakadt és megkaptam a munkámért járó honoráriumot is. "


Végül másfél órával később riad fel valamire, maga sem tudná megmondani mire, de álmosan ásít egy hatalmasat, leteszi a könyvet a dohányzóasztalra, és inkább a háló szobát célozza meg. Nem kapcsol villanyt, a sötétben is remekül tájékozódik a lakásában, és bezuhan a párnái közé. Holnap talán egy újabb megoldatlan rejtély várja majd...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Dorothea Coldstone


avatar


Hozzászólások száma :
285
Age :
27

TémanyitásTárgy: Re: Wallace R. Strauss   Szer. Nov. 09, 2016 6:58 pm

Kedves Wallace!
Bonyolult és érdekes jellemet hoztál az oldalra, imádtam a rövid naplóbejegyzéseid, igazán meg lehet ezekből ismerni egy embert, akár rövid időn belül is. Nem vitted túlzásba, de pont ez a bája, éppen ezért, ha foglalóztál már mehetsz is játszani, biztosan vár már valaki.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Wallace R. Strauss

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Árnyvadászok :: Archívum :: Karakterlapok-