Árnyvadászok

Hasznos dolog a megpróbáltatás, mert olyan, mint a mérges vipera: fogában drága gyógyszert rejteget
HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Latest News
2019
Május
10.
Kikerült egy új Rangfoglaló Olvass tovább >>
2019
Aug
26.
Új moderátort kaptunk! Olvass tovább >>
2019
Okt
13.
Megújult külsővel és belsővel megyünk tovább! Olvass tovább >>
Chatbox
Discord
Staff members
Oldalunk

Latest topics
A könyvek röviden  Emptyby Gioia Selvaggio
Csüt. Május 13, 2021 11:45 pm

A könyvek röviden  Emptyby Arzen Coleman-Smith
Szomb. Márc. 13, 2021 11:09 pm

A könyvek röviden  Emptyby Jace Herondale
Kedd Márc. 09, 2021 11:02 pm

A könyvek röviden  Emptyby Dorothea Coldstone
Vas. Nov. 29, 2020 7:44 pm

A könyvek röviden  Emptyby Aedion Ancarth
Vas. Okt. 18, 2020 9:49 pm

A könyvek röviden  Emptyby Prue Holivel
Vas. Okt. 18, 2020 12:21 am

A könyvek röviden  Emptyby Prue Holivel
Csüt. Okt. 15, 2020 5:01 pm

A könyvek röviden  Emptyby Prue Holivel
Szer. Okt. 14, 2020 9:15 am

A hónap reagolói
Statisztika
Szószámláló

This free script provided by JavaScript Kit

Music box

Share
 

 A könyvek röviden

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Ruko Masashi


Ruko Masashi


Hozzászólások száma :
158

A könyvek röviden  Empty
TémanyitásTárgy: A könyvek röviden    A könyvek röviden  EmptySzomb. Jan. 26, 2019 9:51 pmKönyvek, röviden

Előzmények

A sorozat középpontjában az árnyvadászok állnak, kiknek feladatuk, hogy megtisztítsák a Földet a démonoktól. Az ősi legendák szerint az első árnyvadász Jonathan Shadowhunter ezer évvel ezelőtt megidézte Razielt, az angyalt, egy boszorkánymester segítségével. Az angyal a saját vérét emberek vérével keverte össze a Végzet Kelyhében, így hozván létre az árnyvadászokat, majd odaadta nekik a Végzet Ereklyéit (Végzet Kelyhe, Végzet Kardja, Végzet Tükre), hogy majd azokkal újra megidézhetik őt.
A sorozatban az árnyvadászok mellett létezik még négy természetfeletti faj. A négy „alvilági család”: a tündérek, a boszorkánymesterek, a vámpírok és a vérfarkasok. Évszázadokkal ezelőtt háború dúlt az alvilágiak és az árnyvadászok között, később azonban megkötötték a fegyverszünetet, mely lehetővé tette a békés együttélést. Egyes árnyvadászok azonban ellenezték a fegyverszünetet, közülük való az első három könyv fő gonosza, Valentine Morgenstern is.

Csontváros/Hamuváros

A történet főszereplője Clary egy, az édesanyjával élő Brooklyni lány. Egyik éjjel a Pandemonium nevű New York-i klubban gyilkosság szemtanúja lesz. Az elkövetők három, különös tetoválásokkal borított és bizarr fegyverekkel hadonászó tinédzser. Így találkozik először az árnyvadászokkal, köztük az angyali külseje ellenére, igazi bunkó módjára viselkedő Jace-el is. Ámde a jelek szerint Claryn kívül senki sem látja a különös idegeneket.

Másnap ismét találkozik Clary a fiúval, aki felajánlja, hogy elviszi az otthonukba. New Yorkban az árnyvadászok otthona az Intézet Manhattan szigetén. Ekkor kap egy kellemetlen telefonhívást az édesanyjától, ami miatt hazasiet. A lakásában Claryt megtámadja egy szörnyű lény, méghozzá egy "falánk démon". A lány azonban legyőzte a Jacetől elvett eszközzel, a szenzorral. Mivel súlyosan megsérült, az őt utolérő fiú elviszi magával az Intézetbe, hogy megmentse. Meggyógyítja az ottani nevelő, Hodge Starkweather, aki Jace és a fiú örökbefogadó-testvéreinek, Alec és Isabelle Lightwoodnak a tanára.

Mivel a természetfeletti lényeket egyszerű emberek nem láthatják, felmerül a kérdés vajon, hogyan tett szert egyszer csak Clary a Látásra. Clary az édesanyja régi barátjánál Luke-nál próbál válaszokat keresni ámde Jace-szel majdnem összetűzésbe kerülnek két körözött árnyvadásszal. Az ő nevüket meghallva jön rá Hodge, hogy Clary édesanyja nem más, mint az a Jocelyn Fairchild, aki régen Valentin felesége volt.
Sok más árnyvadásszal együtt tagjai voltak egy társaságnak, a Körnek. Ő volt az, aki elvitte a Végzet Kelyhét, hogy Valentine ne tehesse rá a kezét. Ámde rejtély, hova tűnhetett Valentine és vele a kehely. Úgy döntenek megpróbálnak Clary emlékei közt ráakadni a titok nyitjára. Segítséget kérnek a Néma Testvérektől (ők olyan árnyvadászok akiknek a különleges tehetségük a telepátia). Egyetlen nevet sikerül találniuk. Magnus Bane. Kiderítik, hogy ő Brooklyn Fő Boszorkánymestere. Egy általa rendezett bulin keresik fel, hogy magyarázatot kérjenek a történtekre.

Kiderül, hogy ő volt az, aki édesanyja kérésére módosította Clary emlékeit, de sajnos ennél többet ő sem tud mondani. A partin Simon megiszik egy tündér italt és magával viszi egy vámpír aki szintén a bulin volt. Clary és Jace Simon segítségére siet a vámpírok szállodájába. Harcba bonyolódnak a klán vezérével Raphaellel. A patkánnyá változott Simon a kiszabadítása során megharapja egyik fogva tartóját. Váratlanul vérfarkasok sietnek a segítségükre, így végül mind sikeresen megmenekülnek.

Az Intézetben Clary és Alec összevesznek a történtek miatt, majd éjjel az Intézet kertjében Jace megcsókolja Claryt. Később Clary váratlanul rájön, hogy hova rejtette el édesanyja a kelyhet. Elmennek, hogy megszerezzék, de egy Nagyobb Démon támad rájuk.
Alec súlyosan megsérül, de Magnus Bane meggyógyítja, mikor visszatérnek az Intézetbe. Kiderül azonban, hogy Hodge Valentine-nak dolgozott és elárulva őket átadja neki a kelyhet majd elmenekül, Valentine pedig valamiért Jace-t is magával viszi. Clary üldözni kezdi Hodge-ot, de elrabolják. Felébredve megtudja, hogy Luke vitte magával a saját biztonsága érdekében, sőt az is kiderül, hogy Luke vérfarkas. Luke falkája segítségével Valentine után indulnak, de az őrei rajtuk ütnek.

Rátalálnak Clary kómában fekvő édesanyjára, majd Jace-re is. Kiderül azonban, hogy Jace és Clary testvérek és Valentine az apjuk. Rátámadnak, Valentine elmenekül a Kehellyel. Visszatérnek az Intézetbe, ahol Alec már meggyógyult a sérüléseiből, hála Magnusnak. Clary és Jace azonban elkeseredettek, hiszen Valentine megszökött, ők pedig soha nem lehetnek egymáséi.

Üvegváros

Miután Clary találkozik Madeleine-nel mindenképpen Idrisbe szeretne utazni. Hogy mi a harmadik a Végzet Ereklyéi közül senki sem tudja, de abban szinte mindenki biztos, hogy Idrisben van. Jace próbálta lebeszélni a lányt az utazásról, de Clary hajthatatlan. Jace az Intézetbe hívja Simont, hogy rávegye hazudjon mindenkinek, hogy Clary küldte azzal, hogy meggondolta magát az utazást illetően. Ekkor váratlanul Elhagyatottak tucatja jelenik meg a temetőben és megtámadja az árnyvadászokat és Simont. Az árnyvadászoknak nem marad választásuk, azonnal át kell jutniuk a portálon Idrisbe.

Amikor Clary megtudja, hogy otthon maradt, különleges képességeit kihasználva Portál rúnát rajzol. Luke abban a pillanatban veszi észre, hogy mire készül amikor már félig átlépett a kapun, nem habozik, megpróbálja visszarántani a lányt, de ő is átrepül a Portálon. Clary elképzelte az álmaiban látott báltermet Idrisben, a kapu mégis egy ismeretlen tóba veti őket. Luke kimenti a lányt, majd elmeséli, hogy a tó vize az árnyvadászokat eleinte megőrjíti, majd a halálba kergeti. Mivel a lány a tóban elhagyta az irónját sürgős orvosi segítségre van szüksége. Luke-nak nincs választása meg kell gyógyíttatnia a lányt, így belopóznak a fővárosba.

Az elhagyatottak támadása során Simon súlyosan megsebesült, ezért Jace-nek nem volt választása, át kellett hoznia magával Simont Idrisbe. Miután meggyógyul, vissza akarják küldeni a Portálon, de a Konzul titokban börtönbe zárja Simont. Jace és Simon pedig azt hiszi, hogy Clary New Yorkban maradt biztonságban. De hamarosan kiderül, hogy Valentine miatt már senki sincs biztonságban. Minden árnyvadásznak, és alviláginak vagy meg kell adnia magát, vagy fel kell készülni a harcra. Vajon hogy döntenek az árnyvadászok - megadják magukat és Valentine rabszolgái lesznek vagy összefognak az alvilágiakkal és a szinte biztos vereségbe vonulnak?


Bukott angyalok városa

Véget ért  az Üvegváros, így hát gondolhatnánk, hogy Clary és Jace között minden rendben, hatalmas a boldogság. A lány részéről ez így is van, ám a fiút fura álmok gyötrik. Az odáig normális, hogy éjszakánként Jace álmában egyre közelebb kerül Clary-hez, de amint a fiatalok belemelegednének a dologba, Jace megtámadja Clary-t. Ezek után már-már érthető, miért kerüli Jace a barátnőjét. Clary-nek is kezd szemet szúrni a dolog, de mivel Jace nem beszél az őt gyötrő kétségekrő, így Clary-nek saját megoldással kell előrukkolnia, ami meg persze mindig abban végződik, hogy Jace megunta őt, Jace nem szereti őt, Jace szakítani akar vele.

Jace hiába tesz meg mindent, hogy elkerülje Clary-t, amikor meghallja, hogy a lány az intézetben van, mert egy magányos akcióban megsérült, akkor fejt veszve rohan hozzá. Persze Clary-nek nagyjából a fáradtság a legnagyobb baja, de amikor meglátja Jace-t, akkor ez a problémája is gyorsan elillan. A párocska hamar meghitt hangulatba kerül, Clary ruhái pedig hirtelen a földön találják magukat, de mielőtt még a fehérnemű is lekerülne a lányról, elég durva dolog történik: Jace megvágja őt egy késsel. Szegény Clary nem érti, mi történik, Jace meg annyira kibukik azon, amit tett, hogy mindent elárul a lánynak az álmairól, és a jelentésük miatti félelmeiről. Clary azonban új opcióval áll elő. Mi van, ha Jace "késztetése" nem Valentine nevelése miatt van, hanem azért, mert valaki, aki nagy erővel rendelkezik, belepiszkál a fejébe? A párocska az új ötleten fellelkesedve elcsattog szépen a Néma Városba, hogy a testvérek segítségét kérjék.

E közben Simon.... A vámpír meglepően ügyesen menedzseli az életét, és sikerül Maia előtt titokban tartania, hogy Isabelle-lel is randizgat, illetve viszont. Nem kis teljesítmény. Nem mintha ez a kis szervezkedés nem lenne magában elég izgi, még valami történik Simonnal: fura alakok rátámadnak az utcán. A fiú Clary rúnájának köszönheti, hogy könnyen megúszta a dolgot, de amikor másodjára is ugyan olyan "egyenruhájú" alakok támadnak rá, akkor Simon kénytelen elgondolkodni azon, hogy már az első eset sem egy egyszerű rabló támadás volt. Ezen kívül sürgeti az idő is, hogy választ adjon Camille ajánlatára, mi szerint csatlakozzon a köreihez. Még ha volna is kedve Simonnak a nő mellé állni, amikor kiderül, hogy valószínűleg a vénséges vámpír áll a megölt Árnyvadászok titokzatos ügyének hátterében, a vámpírunk hamar döntésre jut, és a vámpírok helyett a nephilimek oldalára áll. Segít nekik, hogy elfogják Camille-t.

Persze Simonnak még a vámpírsággal, és a barátnő dologgal is meg kell birkóznia, ráadásul mindkét fronton vesztésre áll. Maia és Isabelle tudomást szereznek egymásról, tehát Simonra tényleg igaz, hogy két szék közül a földre ült... A folyton változó nevű zenekar pedig új énekest kap, méghozzá egy vérfarkas, Jordan személyében, aki összebútorozik Simonnal, és nem mellesleg megmenti őt élete (halála?) legnagyobb hibájától: hogy szárazra szívja Maureent. Aprócska részlet kérdés, hogy Maureen végül meghal, mert valaki titokzatos rosszfiú elrabolja Simon "barátnőjét", de mivel Clary, Maia és Isabelle is jól van, Simont hidegen hagyja a fenyegetőzés. Egészen addig, amíg Maureen hullája átvágott torokkal elő nem kerül...

Elveszett lelkek városa

Ott szakadt meg a sztori, hogy Jace és Sebastian eltűnnek a tetőről, és senki sem tudja mi történhetett. Clary persze ki van, ahogy a Lightwood testvérek, hiszen nagyon úgy fest, hogy Max után egy másik testvérüket is elvesztették. Bár igyekeznek tőlük telhetően mindent megtenni a felkutatására, még Magnus Bane is segít, persze leginkább Alec kedvéért. A klávé azonban nem igazán törődik a dologgal, Sebastian jobban érdekli őket.

Hetek telnek el úgy, hogy semmit sem hallunk Jace-ről, amikor egyszerre feltűnik Luke (és mostmár Clary és anyja) házában, az éjszaka közepén. Clarynek egyből feltűnik, hogy valami nincs rendben a csávóval, már attól eltekintve, ami eddig sem volt oké vele. Na komolyra fordítva a szót, Jace azt akarja, hogy Clary menjen el vele és Sebastiannal(!), egy távoli és persze titkos helyre és tartson velük a céljuk elérésében. A lány érthetően tétovázik, hiszen milyen közös cél vezérelné a fiúkat... A dolog következménye, hogy Luke súlyosan megsérül, Jocelyn pedig a lányát Magnus lakásába viszi.

Kiderül, hogy Jace-t és Sebastian összeköti egy átok(igazából egy gonosz rúna, ami Jace szíve felett helyezkedik el) és ha egyikük megsérül, akkor a másik is. Esetleg ha egyikük meghal, a másik is...  A jó hír, hogy Jace ennek semmilyen negatív hatását nem érzékeli, nincs magánál, teljesen Sebastian befolyása alá kerül.

Miközben a "jófiúk" igyekeznek találni egy fegyvert amivel a fiúk szétválaszthatók, addig a rosszfiúknak világrengető terve van, ami persze csupa gyilkolás és gonoszság... Arra is fény derül, hogy Sebastian még Valentine-nál is rosszabb, velejéig romlott, sőt teljesen bizarr a csávó...

Mennyei tűz városa

Emma Carstairs élete tökéletes, Árnyvadásznak tanul a Los Angelesi Intézetben a legjobb barátjával, Julian Blackthornnal. A legnagyobb problémája az, hogy melyik szexi srácba szeressen bele, amikor is megjelenik Sebastian Morgenstern és mindenkit átváltoztat Sötét Árnyvadásszá a Pokoli Kehellyel. A Blackthorn gyerekeknek Emmával együtt sikerül elmenekülnie Idrisbe, de Emma szülei rejtélyes körülmények között meghalnak, és Julian egyik testvérét ( Markot)  elrabolják, mert tündérvér is folyik az ereiben. Markot Valentine a Vadászatnak adja, ahonnan nincsen visszatérés.

Eközben Jace még mindig küszködik azzal, hogy a mennyei tüzet az uralma alá hajtsa, hogy ne égesse meg mindig Claryt, ha épp szexelni akarnának, Simon azon szenved, hogy vajon Isabelle-lel járnak-e vagy sem, Alec pedig a Magnusszal való szakításán szomorkodik, amíg a csipetcsapat a karácsonyra készülődik. A tinédzser hormonnal fűtött idillnek azonban véget vet a rémhír, miszerint Sebastian nem csak gonoszan kacagva utazgat a világban, hanem tényleg megtámad Intézeteket, ami a Klávét meglepetésként érte és még mindig nem hiszik el, hogy Valentine fia veszélyt jelentene. Ám most már mindenkit evakuálnak Idrisbe, amíg el nem döntik, hogy mit kezdjenek a helyzettel.
A fajok vezetői Idrisben gyűlnek össze, ám a tanácskozásról kiderül hogy csapda, és egy démoni világba kerülnek át. Magnus, Raphael, Simon, Luke. A boszorkánymester ereje hanyatlik a világ miatt, hiszen Asmodeus egyik birodalmába került (köztudott hogy ez a démon Magnus apja, aki kedvére gyengítheti és erősítheti őket).

Eközben Alec és a többiek nagy erőkkel keresik társaikat, és ők is a démoni világban kötnek ki, ahol az utolsó nagy harcra sor kerül. Idrisben a démonok ellen küzdenek, de Edomban Sebastian az ellenfél aki Claryt akarja, de nem sikerül neki. A démonfiút legyőzik, és meghal. Viszont ez azt jelenti hogy nem tudnak visszajutni a saját világukba, így Magnusnak meg kell idéznie az apját hogy alkut kössenek. Asmodeus az örök életét kéri cserébe és a warlock meg is tenné hogy megmentse a többieket, főleg Alexandert, de Simon megelőzi. Ő fiatal vámpír, és nem halna bele a folyamatba és végül így is lesz. Visszakerülnek a saját világukba és Simon emlékei törlődnek. Később kiderül, hogy mégsem annyira, mert a zenekar új neve a Végzet Ereklyéi nevet viseli, és Clary tudja hogy van még remény. Megkéri Magnust hogy hozza vissza simon emlékeit, és a fiú végül elmegy az Árnyvadász Akadémiára.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

A könyvek röviden

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Árnyvadászok :: Kezdetek :: Első lépések-