Sosem hittem, hogy eljön az a nap, mikor a nyakamba veszem mindenemet és felkeresem a saját apámat. Semmit nem tudok róla, fogalmam sincs milyen ember valójában, csak azt, hogy ami bennem van, azt tőle örököltem, szóval itt az ideje, hogy akkor tegyen is érte valamit. Most pedig így történik, mert itt állok New York egyik kerületében, egészen pontosan Brooklynban, és nem mást akarok, mint beszélni a faterral. Elméletben itt lakik, gyakorlatban meg az is lehet, nincs itthon, vagy már letiplizett, de akkor úgy is megtalálom, kerül amibe kerül. A házat nézve, az egy kész kúria,igaz, mégis mire számítottam, nem 20 éves, hanem 100 elmúlt, annyi idő alatt össze lehet rakni. Egy dekket rágcsálok a pofámban, miközben leteszem a két táskámat, de az egyiket olyan óvatosan, mintha robbanószerkezet lenne benne, amely egy apró ütéstől is felrobban. Csak egy papírt veszek elő a dzsekim belső zsebéből, és becsöngetek végre, vagy kopogok, tök mindegy. A napszemüvegemet még visszahúzom a szememre, megszoktam, bár most nincs olyan erős fény, hogy annyira zavarjon.
A hátsó kertben vagyok Bhalazar vadászik és figyelem ahogy siklik a nedves fűben a szabadon engedett patkány felé. Érzékei élesek és vadul dolgoznak benne ahogy mozgatják azt a több ezer izmot a testében. Hatalmas mérete ellenére is gyönyörűen mozog és szinte bele olvad a fűbe alig rezzen alatta az avar bármit is, pedig hatalmas jószág és gyönyörűen hordja magát. Fekete pikkelyei lágyan csillannak meg mikor a fény felé villan és egyedül talán sárga szemei árulják el. Anakonda. Lassan lötykölöm meg a wiskhyt a poharamban és én is látom onnan az emelvényről a patkányt ahogy kutat az avarban és nyugodt kis teste nem sejt semmit, hogy nem sokára áldozata lesz otthonom legszebb ékkövének. A többi jószág is ki van engedve de mind tisztelik Bhalazart, hiszen tudják ki a ranglétra legszebb és legügyesebb kígyója. Egyformán szeretem őket, nincs köztük különbség mégis ez az óriás, hasonlít rám a legjobban. Olyan a vele való szímbíózisom, hogy azt nem tudja megtörni semmi sem. Halkan szusszanok egyet mikor Franko jelenik meg, hogy valaki keres engem, fogadja vagy ne foglalkozzon vele. Hallgatom és lassan vissza nézek a kígyómra.-Enged be, és vezesd hozzám.-Furcsa érzés fog el. Az egész váramat be lengi ez a furcsa érzés. Mintha egy részem öntudatra ébredt volna és most vissza jön hozzám, hogy ismét belém olvadjon.
Franko ajtót nyit és finoman meghajol előtte.-Üdvözlöm a Zahrkov kúriában uram! A gazdám már várja önt, fáradjon be hozzá vezetem.-Ahogy Zakhar belép az ajtón komornyikom becsukja majd elindul előtte kifele a hátsó kertbe a finom kerti búra felé véve útját ahol én foglalok helyet és még mindig a kígyómat figyelem. De amint megjelenik a gyermek azonnal rá szegeződik kék íriszeim világa és mint derült égből villámcsapás szorítom össze az ajkaimat. Szóval életben maradt. végig hazudtak nekem arról, hogy elveszett. Hogy nem érte meg a reggelt és minden hiába való volt. Most itt van. itt az örökösöm, aki az én vérem az én gyermekem. A fiam. Leküldöm a wiskhyt és még Bhalazar sikeres vadászatáról is lemaradok de már cseppet sem érdekel az akció. A fiamra vagyok kíváncsi. Amint hozzám érnek felállok és leteszem az asztalra az üveg mellé a poharamat. A gyermekemet nézem, miközben intek komornyikomnak, hogy távozhat aki meghajol és el is menetel vissza a váramba.-Szóval életben maradtál...Fiam..-pillantok rajta végig és a bőröndjeire nézek. Azonnal megérzem a táskában rejtegetni való drágaságokat.-Itt szabadon engedheted őket. Nem éri őket semmi bántódás és elveszni sem fognak.-mondom ahogy finoman a bőröndje felé intek.-Bhalazar szívesen ügyel rájuk.-pillantok hatalmas anakondám felé aki éppen a patkány bekebelezésén dolgozik.-Foglalj helyet kérlek...sok mindent nem tudunk egymásról és most már mindent tudni akarok.-mondom ahogy hellyel kínálom az asztalnál, majd ha elfogadja fel veszek egy tiszta poharat.-Wiskhyt, vagy Vodkát?-kérdezem ahogy szemeibe pillantok és ha elfogadja a választott italból töltök neki. Van jég az asztalon, ha kíván bele tenni. Magamnak is töltök és leülök vele szembe.-Hogy nevezett el anyád végül?-kérdezem ahogy rá szegezem ismét kék szemeimet miközben megemelem a poharamat és finoman bele kortyolok az italomba.
Miközben várok, azon gondolkodom, hogy vajon egyáltalán tudott rólam, vagy marhára nem. Vajon ő yit ajtót, vagy van cselédje, bejárónője a fene tudja mije, vagy nincs. Van még néhány dekkem, én ráérek, ha kell, addig várok, míg ki nem jön valaki vagy haza nem jön valaki. Már épp leülni készülök az ajtó elé, mikor kinyílik, de az a tag aki kilép rajta, hát azt mindennek mondanám, csak faternak nem. Ez meg mi a tököm? Él egyáltalán? Vagy össze van rakva darabokból mint valami puzzle? Érzem, hogy átjárja a mágia, ez nem ember, a franc tudja mi, de nem ember. A megrökönyödéstől szóhoz sem jutok, csak átnyújtom neki amit előhalásztam és rábökök fater nevére. Erre mit csinál? Nem megszólal, nem, becsukja az ajtót és eltűnik. Hát ez kurva jó. Még az a nyomorult születési lapom is a kezében maradt, azt pedig nekem vissza kell szereznem. Káromkodni kezdek és újból csöngetek. Ha nem jön vissza én betöröm az ajtót, engem nem érdekel, de a papíromat visszaadja vagy én csinálok belőle legót. Már épp erre készülök, amikor ismét megjelenik, de mielőtt leordítanám a fejét kiderül, beszélni is tud, és közli, hogy a gazdája fogad. A mi van? Beszarás... a gazdája. Komoly. Követem azt az izét a cuccaimmal, és valami kertbe vezet, ahol amit legelőször meglátok, az egy hatalmas anakonda. Oké, ez jó pont. Leteszem a táskáimat, ismét nagyon óvatosan az egyiket, annak nem eshet bántódása, és csak utána nézek a faterra. Hát ő az apám... oké. -Szasz fater. Nem kellett volna? Ezt nem mondták. Valami kimaradt a történetből, azaz valamit anyám nem mondott el. Szóval én elméletileg meghaltam vagy mi? Már épp kérdezném, amikor a kincseimmel teli táskára mutat. -Tehát tényleg tőled örököltem. Kicsik még, azaz a királypiton még nagyon kicsi, a másik nem annyira. Ő korallkígyó. Mosolyogva hajolok le a táskámhoz és szedem ki belőle a két utazóterráriumot, hogy kiengedjem őket onnan. -Tudod, mielőtt eldöntöttem, hogy felkereslek, pofán akartalak verni, és még most is, amíg kint álltam... de az első kijeelentésed. Te azt hitted, hogy megmurdeltem? Őszintén érdekel a válasza, mert ha kiderül, hogy neki hazudtak, akkor máris más a helyzet, akkor nem akarok behúzni neki. Óvatosan engedem a földre a két picurt, akik szinte elvesznek a hatalmas boa mellett. Nem vagyok nyugodt. Vesztettem már el kedvenceket, őket nem fogom egy másik kígyó miatt. -Tévedsz, én mindent tudok rólad. Egy vodka jól esne, kösz. Zakhar, ezt a nevet akasztotta rám. Vigyorgok, mert tény, vagy az anyám, vagy a nyomozó tálalt ki, már amit megtudott. Még egy darabig nézem a kígyóimat, végül csak leülök faterral szemben.
Vigyázza őket és nagyon óvatosan engedi őket szabadjára. De aligha bántja itt bármi is őket. Szinte az összes kígyó fajból van számomra ebben a házban és azok akik veszélyesek lehetnek a többiekre azok nincsenek szabadon engedve velük. Más időben szabadulnak ki a kertbe. Az apróságokat nézem és mosolyt csal az arcomra Zakhar gondoskodása. Nagyon óvja őket, de végül helyet foglal és elfogadja az italt is. Bemutatkozik és azt mondja, hogy ő mindent tud rólam.-Azt gondoltam, ha már nekem hallgattak rólad, akkor neked is hallgattak felőlem. De ez meglepő. Igen. A kígyó imádatod tőlem van, ahogy a velük való kommunikáció és démoni erőnk megformált állata a kígyó.-mondom ahogy leteszem a poharamat és 3 hüllő felé pillantok kék szemeimmel. Bhalazar lassan elfogyasztja a jószágot majd lassú mozgással fordul felénk majd a két aprósággal ismerkedik de hidegen hagyja a jelenlétük. Sokkal inkább...más érdekli. Zakhar. Lassan csúszik felfelé a lépcsőn a fényben jobban látszik, hogy csak a feje és a háta fekete pikkelyes, lefele szürkül majd a hasán fehér lesz a pikkely. Sárga szemeit re emeli és emeli kezdi a fejét fiam felé, hogy őt ismerje meg jobban. Nehéz izmos fejét lassan teszi rá a combjára és finoman bukkan elő villás nyelve majd húzza is vissza ép, hogy elérve fiam kézfejét.-Minden tinédzser meg akarja verni a szülőjét, ha nem volt velük?-kérdezem ahogy figyelem kék szemeimmel én is. Bhalazar kíváncsi és kedvelni fogja, hiszen ugyan az a vér csörgedezik bennem és benne.-Sajnos nem adták tudtomra, hogy élsz. Az anyádnak nem lett volna beleszólása abba, hogy viszlek vagy nem viszlek magammal. Mindenképp elvittelek volna de hazudtak nekem. Anyád is, Alexis is. Azt mondták, halva születtél. Szétszakított a mágia amit kaptál.-mondom ahogy vissza gondolok rá.-Viszont én nem tudok rólad semmit csak azt, hogy fanatikusan imádod a kígyókat. Ebből következtetek, hogy ismered a kígyó nyelvet, a kígyó árnyékokat és....talán még pikkely is van rajtad egy kevés...-mondom ahogy figyelem kék szemeimmel és fél mosoly ül az arcomra ahogy várom a választ.
Figyelem az anakondát, hogy ha kell, mentsem az enyéimet, de egyelőre nem úgy fest, mint aki bántani akarná a kicsikéimet, sőt, sokkal jobban foglalkoztatja a patkánya. Örülök neki. Esküszöm kígyó sültet ettem volna vacsorára, ha rájuk támad. A megjegyzésre faterra pillantok és megrázom a fejemet. Hát nem, nagyon nem így történt. -Dehogy. Mindent elmeséltek, kivéve azt, miért tűntél el. Igen, ezt anyám is mondta, hogy ha valaki betegesen rajongott a kígyókért, az te voltál. Lopva kellett tartanom őket, mert nem engedte... amikor meg lebuktam, mert a pitonom és a boám kicsit nagyobb lett és nem fért el, az állatkertnek adta őket. Soha nem bocsátottam meg neki. Azonnal elhagytam. Keserédes mosollyal mesélem, kihagyva, hogy mire értük mentem volna, a két nagy kedvencem elpusztult, a többit pedig szétosztogatták. Az anakondára pillantok aki éppen engem nézett ki magának, és ha nem is túl gyorsan, de éppen felém tart. Nem félek tőle, tudom, hogy nem bántani akar, csak ismerkedni, mert érzi a rezgéseket és a szagokat. Hagyom, hogy hozzám érjen, rám nehezedjen, majd miután feltérképezett, tovább menjen. Óvatosan simítok végig a fején, talán az enyéim is ekkorák lennének már, ha időben ki tudom hozni őket. -Mindegyik. Kivétel nélkül, mert pont akkor nem vagytok ott amikor kellene. Ennyire egyszerű. Az anyám nem tudta megadni azt amit kellett volna, boszorkányként is gyenge volt, mégis mihez kezdtem volna vele? Naná, hogy leléptem. -Pff... csodás. Ennek meg is ittam a levét. Az anyám nem volt éppen erős a mágiában, és erre igen hamar rájöttem. Magántanárt kerestem, hogy fejlődni tudjak, de a végén azt mondta, hogy ami bennem van, abban nem tud segíteni, mert ritka. Meg voltam lőve, haladtam volna tovább, és egy nyomorult alakváltásig nem tudtam eljutni, mert ahhoz meg én nem voltam elég erős. Lehet, jobb lett volna, ha fater magával visz, akkor megmaradnak a kedvenceim is, ő tuti nem dobott volna ki velük. -Oké. Rövid leszek. Már piciként is kígyókat cipeltem haza, anyám meg úgy akart védekezni, hogy Finnországba költöztünk. Persze itt még inkább gyűjtésbe kezdtem, egy hatalmas szekrényt rendeztem be nekik, ott tartottam őket. De megnőttek, a boa és a piton igen, így lebuktam, anyám meg elajándékozta őket. Azonnal bentlakásos suliba mentem, itt fejeztem be mindent, és mentem egyetemre, meg albérletbe. Gyakornok lettem, az anyám megtalált, könyörgött, hogy menjek haza, ezért onnan is leléptem, ő meg egy magánnyomozót fogadott, hogy megtaláljon. Olvastad a botrányt, nem? 7 év után lezárták az ügyet, nem találták meg a tettest. Széles vigyorra húzódik a szám, igen, én voltam, ott használtam először az árnyékkígyókat, és magamat is megleptem azzal, milyen profi módon ahhoz képest, hogy sosem gyakoroltam be igazán. -Nem tudom, mi van bennem, mocorog, de nem jött még elő sosem. Pikkelyem az nincs, vagyis nem tudok róla. Faterra pillantok, lehet, olyanom is van, csak még nem tört a felszínre? Jó kérdés, de talán ő tudja a választ ezekre, sőt, a mosolyából ítélve biztosan.
Hallgatom mit mesél el nekem és az anyja is hallgatott, és mindenki hallgatott aki kapcsolatban állt a fiammal és velem is. Ezt még valaki nagyon meg fogja járni. Én pedig már azt is tudom, hogy kicsodák...A fiam és közém álltak és a gyermekemre akkor is nagyon vágytam és vártam. Erős kapcsolatot akartam vele összehozni, és ennek sajnos megittuk azt a levét, hogy a gyermekkorát nélkülem kellett töltenie és kígyó fanatizmusát nem is tudta kiélni teljesen.-Most viszont itt vagy és megtaláltál és most már tanítás nélkül nem távozhatsz. Sőt azt akarom, hogy ide költözz Zakhar. Annyi kígyót nevelhetsz, és ismerhetsz meg az enyéim közül amennyit akarsz. És én elő hozom belőled azt a pikkelyes szépséget amit magadban rejtegetsz.-mondom ahogy szélesen mosolygok majd lassan ismét megemelem a poharamat ahogy meg iszom a poharam maradékát majd nem sokkal megjelenik Bhalazar a másik oldalamon és fejét felemeli az ölembe én pedig finoman simogatni kezdem a kígyómat.-Ha már tudsz kígyó nyelven, és az árnyékkígyókat is alkalmaztad akkor a pikkelyeknek idő kérdése mikor fognak feljönni. Nekem az első vedlés után jelentek meg.-mondom ahogy gondolkodom. Elmondja, hogy az első gyilkossága is meg volt. Akkor az ölés utáni hajlam a vér látványa és a piszkos munka őt sem tántorítja el. Elmosolyodom szélesebben fiamon és fejemet megtámasztom a másik kezemmel. Ha jobban utána néztem volna ennek a gyilkosságnak lehet rá jövök, hogy ő az, hiszen bárhonnan felismerem a módszeremet. Hiszen ez csak az apám képessége volt. Így csak neki és nekem lehet meg és mi tudjuk csak uralni, használni.-Ahhoz, hogy kitudjam belőled hozni, a kígyódat át kell esned az első vedlésen. Addig én sem tudtam magammal nagyon mit kezdeni. Az első vedlés után sokkal...kígyó szerűbb lesz a tested. Pikkelyes bőr, a pupilláid változni fognak, a színűk is vagy erős izomzat a szorítás érdekében vagy méreg fogad lesz esetleg egyszerre mindkettő. Csillanó bőr bizonyos fények hatására...Abból fogok rá jönni melyik kígyó fajta az amihez a legjobban azonosulsz és a szerint foglak képezni. Ha meg lesz a vedlésed már minden karikacsapás szerűen fog menni.-mondom miközben simogatom az anakondámat.
Nagyjából elmondom, mi történt, vagy mi nem, de ha most megkérdezné, mi van az anyámmal, hát nem tudnám megmondani. Többet voltam nélküle mint vele, amit még mindig nem bánok, főleg annak függvényében, hogy faternak azt mondták, kinyiffantam már anyám hasában. De miért? Miért hazudtak neki, és miért nem mondták meg nekem, hogy valószínűleg nem is ment volna el, ha tud rólam. Mindegy, felkutattam és itt vagyok. -Komolyan gondolod? Igazság szerint azért jöttem ide, hogy tanulni tudjak tőled, meg ilyesmi, és csak reméltem, nem hajítasz ki azonnal. De... nem vagyok könnyű eset, most mondom. Azért túl sokat nem szeretnék, kettő van most csak, ők ketten. Vagyis te tudod, hogyan működik? Meglep a felajánlása, bár tényleg úgy indultam el, hogy vagy vele fogok lakni, vagy senkivel, de azért azt nem gondoltam, hogy még örülni is fog nekem. Más ilyenkor mindenféle bizonyítékot akar,és nem fogad el egy sima születési papírt, amin a neve szerepel. Bár ha azt nézem, szinte anélkül is érezhető az azonos rezgés és energia. A kis királypitonomért nyúlok, aki közben feltérképezte fatert is, és a lábamon igyekszik felfelé, hogy az ölembe emeljen finoman. A korallom sokkal bizalmatlanabb, egyelőre messzebbről szemlélődik, de közelebb hozzám. -A kígyókat már kicsinek is értettem, de pikkelyem nincs. Sőt, vedlésem sem volt még. Egyelőre azon tűnődök, hogy most akkor el vagyok maradva, és már rég túl kellene lennem ezen, vagy teljesen normális, hogy még nem jutottam el idáig. Persze azt láttam, hogy a kedvenceimnél ez hogyan zajlik, na de nálam? A magántanárom ezek szerint nem poénkodott, mikor azt mondta, nagyon ritka a képességem, és nem tud többet segíteni, igaza volt. -Oké. És akkor tudod, hogy ezt hogyan hozzam ki magamból? Beszarok, mert annyira fáj, vagy nem? Csúcs, remélem, nem gabonasikló. Egyébként, te tényleg örülsz nekem? Hallgatom, hogy hogyan is zajlik ez az egész, mi alapján lehet beazonosítani, és egyáltalán nem rettent el az a lehetőség, hogy esetleg méregfogam is lesz. Sőt, alig várom. Bár ha megtanulom az árnyékkígyóimat is mesterien irányítani, onnantól kezdve nem lesz semmi gondom. Remélem.
Hallgatom és nem zavar a paraszt modora. Amúgy is látszik rajta, hogy nem egy úri fiú. Inkább egy lázadó aki mindenkinek a küszöbére szarik, had csússzanak el rajta. Hallgatom miket válaszol és kérdez tőlem én pedig nyugodtan hallgatom végig nem kapkodok, nem kezdek őrült magyarázkodásba és nem mondom, hogy hülye. Egyszerűen a negyedébe se avatták be abba, mit is örököltünk. Valamiért nagyon el akarték fojtani benne azt, hogy utánam és a nagyapja után kutasson.-És én tanítani is foglak. A másik meg minek dobjalak ki mikor érzem, hogy a gyerekem vagy.-kérdezem felvont szemöldökkel-Kígyók utáni rajongás, majdnem olyan vagy mint én a kígyók érdekelnek téged. Nekem nem kell több bizonyíték. Ráadásul az energiáid ugyan azok mint az enyéim. Szóval nem értem mit csodálkozol ezen.-mondom ahogy pislogok párat.-Igen tudom, amióta a világomat ismerem csak ezzel foglalkozom. Ráadásul a nagyapád naplója is nálam van sok minden van benne a képességeinkről azoknak a gyengéiről, erősségeiről és az ő életéről. Sok minden van a kezemben Zakhar. Még ha nem is nézik ki belőlem.-mosolyodom el ahogy figyelem fiamat.-Úgy gondolkodok, mint egy kígyó...-mondom ahogy finoman megérintem a halántékomat az ujjammal.-És te is úgy gondolkodsz. Csak szabadjára kell engedni..-mondom ahogy le pillantok az anakondámra aki fejét az asztalra teszi és fiamat figyeli meg az ő apró jószágát.-A vedlést ki fogom belőled erőltetni. És igen fog annyira fájni, hogy önkívületedben magad alá vizelsz és szarsz.-mondom ahogy végig szemeibe nézek.-Ugyanis az izmaidtól elválik a bőröd és új fog a helyébe nőni. Ez általában egy évben nálunk egyszer megy végbe és csak az első az ami iszonyatosan fájdalmas. A többi már mint egy szúnyog csípés. Mikor beteg voltam ugyan velem többször megismétlődött és fájdalmasabban vedlettem mint ahogy szoktam de ezt nagyapád piócája idézte elő a testemben. Az idegen varázslatokra olykor reagálhat úgy a testünk, hogy vedlik, hátha így kilöki a ránk veszélyes dolgokat.-mondom ahogy a poharamra pillantok majd oda nyúlva veszem fel és megiszom az utolsó kortyot is. Az utolsó kérdését hallva lassan elemelem az üres poharat a számtól és leteszem az asztalra.-Minden apa örül egy fiúnak. Még ha nem is látszik rajtuk. Zakhar, nekem kell egy örökös, aki viszi a véremet majd tovább valamilyen úton. Egy fiú aki majd mind azt megtartja és remélhetőleg becsülni fogja amit én rá hagyok. Hogy esetleg megpróbálja ő is azt megfejteni amit én elkezdek de nem sikerül befejeznem. Szükségem van rád, és mostantól vigyázni is fogok rád. Persze a magánéletedbe nem fogok bele folyni arról már lekéstem, hogy neveljelek. Most már csak tanítani akarlak, és tanácsokat adni ha kéred azt. De nem fogok semmit sem a nyakadba erőszakolni. Ha rám van szükséged én itt vagyok. Ha majd úgy érzed ez neked kevés és nem akarsz itt maradni és ki fogod mondani nem pedig csak úgy eltűnsz akkor azt mondom rendben. A te életed formáld úgy ahogy akarod. De a napló...az már a tied lesz....ha én elhagyom-e világot.-mondom ahogy féloldalasan mosolygok felé.-Ami nem most lesz persze de most, hogy feltűntél Apám naplója a te kezedbe fog szállni. Ahogy minden más is ami itt van. Ez a vár, a kígyók, a kísérleteim, a komornyikom...Minden.-mondom és újabb italt töltök magamnak.
Már elmúlt az az idő, hogy bárkinek meg akarjak felelni, magam miatt csináltam mindent, anyám elérte, hogy pont ne érdekeljen, ki mit várna el tőlem. Mutatott volna példát. Helyette mint kiderül, egy csomó mindent elhallgattak, és akkor csodálkoznak azon, hogy nem akarok még kommunikálni sem velük. Mit kéne még mondanom? Azt, hogy nem voltam még 15 és már magamra voltam utalva? Na és? Semmin nem változtat. -Kösz. Nem mindenki örül annak, ha felbukkan a múltjából egy ivadéka, sőt mindenáron be akarja bizonyítani, nem így van. Igen, azt vártam, hogy balhézni fog, hogy közli, takarodjak innen. Egy dologért nem mentem volna el akkor sem, mégpedig azért, mert egyvalaki tudja, mi a jó ég zajlik bennem, és az a fater. Szeretem a kígyókat, igen, így csak bólintok a többi megállapítására. Lesz-e még majd másféle kígyóm, az a jövő zenéje, egyelőre annak is örülök, hogy ők ketten megvannak, nem hiszem, hogy a többi kedvencemet megtalálom már. -Jó neked. Nekem nem sikerült megfejtenem még, amit mégis, azt már azért, mert értettem őket, és ők segítettek. Ő is él, tudom, azt már kinyomoztam. Persze a mese szerint nagyapa meghalt, de tudtam, hogy nem így van. Anyám sosem árulta el azt sem, hová mentél, még akkor sem, amikor rájött, hogy tudom, mennyire gyenge boszorkánynak. Igazából kezdem irigyelni az apámat, mert neki volt kapaszkodója, nekem még annyi sem. Amit viszont nem értek, miért hazudtak? Meddig akarták folytatni? Azt hitték, sosem jövök rá semmire, vagy nem kezdek nyomozásba? Hallgatom a szavait, végül rápillantok. -Miért? Miért nem tudtam ezt megoldani egyedül? Hol akadtam el? Őszintén érdekel. Hiszen igyekeztem, ezért kerestem egy boszorkánymestert, hátha a segítségével sikerül, de nem, nem így lett. Miért nem tudtam elengedni, hogy ösztönösen tegye a dolgát? -Oké. Nem mondom, hogy lelkesít a tudat, hogy szó szerint összeszarom magam, de ha ez kell, haladjunk. Náluk éreztem, mennyire fájdalmas, és nem tudtam segíteni nekik. Célzok a kígyóimra. Közben a korallom is közelebb jön, de még mindig tisztes távolból szemléli az anakondát. Bizalmatlan, de mindig is az volt. A pitonom sokkal közvetlenebb, ő már érdeklődve nyújtogatja a fejét az ölemből. -Én ezt nem tudom megadni neked, nem lesz örökösöm, mert, nem lehet, hacsak mágiával nem, ahogyan én is lettem. Fogalmam sincs, mivel foglalkozol, és nem tudom, hogy én ennek megtudok-e felelni. Magánélet... na az van, a holtak között. Nevetni kezdek, mert ha a magánéletemre gondolok, az az, ami nincs. Vagy melóztam, vagy a kígyóimmal foglalkoztam, de az, hogy csajozzak hosszabb távon, hát azt nem nekem találták ki. Már a gondolata is rémiszt annak, hogy majd egy nő bele akar szólni mindenbe... még mit nem. -Én nem vágyom ilyesmire, ez a te munkád gyümölcse, nem az enyém. Miért érdemelném meg? De... egyet árulj el, az az izé, aki ajtót nyitott, az mi az úristen? Mert hogy nem élő, az tuti. Mégis hogy mondhatnám azt, hogy szeretném megörökölni azt, amit ő teremtett? Abban nekem semmi munkám nincs, ez az övé. Igaz, valószínűleg nem a hivatalos melómmal fogom degeszre keresni magam, de akkor is. Az viszont érdekel, hogy miből van az az alak, aki ajtót nyitott.
Hallgatom a szavait és az örökös témára mélyet fújok. Lehunyom a szemeimet és megáll a kezem az anakondám fején.-Az öröklésre még vissza fogok veled térni ez még a jövő zenéje előbb meg kell tudnom, fogékony vagy-e arra amit én eddig elsajátítottam.- A kérdése Frankora irányul mire halkan nevetek.-Franko az én komornyikom. Ha hozzá adjuk emberi éveit lassan 157 éves lesz. Egy új életet adtam neki. Egy általam kitalált lidérc szörny erejével. Teremtettem egy alvilági fajt 17 évesen. Az előtt sok próbálkozásom volt de amit akkori komornyikom testébe ültettem az maradt egyedül életben a kísérletek során. Most a házban 12 van, és idézéssel több ezret tudok teremteni. Nagyapád elképzelt katonái voltak. Valamiért neki nem sikerült életben tartani őket. Én viszont...tökéletesítettem a dolgokat és most...élnek. Lelketleneknek hívom őket. Emberi bőre bújtatott szörnyek. nem lehet őket megkísérteni, rajtam kívül nem követnek senkit és az van beléjük kódolva, hogy minden percben védjenek. Azonnal érzik az idegen szagot, kitűnő hallásuk van, viszont vakok és lassan fejlődnek. De gyorsak, erősek és hűségesek. Kiváló szolgálók.-mondom.-Csak a testük egy idő után öregedik. Franko emberi teste is több helyen öltve van démoni varrattal.-mondom ahogy le pillantok Bhalazartra aki lassan le veszi fejét az ölemből és vissza csúszik a fűbe le a lépcsőn, hogy eltűnjön a kertben.-Elakadtál mert családi segítség nélkül nem is tudsz tovább jutni fiam. Nekem is szükségem volt apám feljegyzéseire különben azt amit most tudok annak a negyedével se lennék tisztában. Szóval nem vagy lemaradva semmivel éppen időben vagy a dolgokhoz.-mondom ahogy megérintem a poharamat majd megemelve iszok bele. Lerakom és a kígyójára nézek.-Megnézhetem?-kérdezem ahogy előrébb hajolok, hogy át vegyem ha megkapom a kígyót.-Vigyázok rá ígérem..-mondom egy finom félmosollyal ahogy az apró de annál szebb kis jószágot nézem. Ha átadja finoman az ölembe veszem és finoman megemelem apró kis fejét és finoman megvizsgálgatom. Ahogy a kígyó szemeivel találkozik a tekintem finom szisszenő hangja felém szól én pedig könnyedén válaszolok neki és egy pillanatra villás nyelvem is megvillan mint a kígyóknak. Fel pillantok Zakharra és a szemeibe nézek.-Mit gondolsz nagyapád merre van? Tudod mi történt vele miután úgy mond "meghalt"?-kérdezem mert erre kíváncsi vagyok mit tud a nagyapjáról.
Kimondom amit gondolok, mert tényleg így érzem. Mégis minek hajtanék én bármiféle örökségre. Majd alkotok valamit, építek, és akkor már nekem is lesz. -Honnan tudnám? Azt sem tudom, te mire voltál az anno. Megvonom a vállam, azon kívül amit anyámtól tudok róla, azon kívül nem ismerem, vicces lenne csípőből rávágni, hogy hogyne, teljesen. Viszont az a valami érdekel akivel kapásból összefutottam. Láttam már mozgó holtakat, de azok többnyire vámpírok voltak, nem ilyen... a fene tudja mik. -A komornyikod? Egy két lábon járó hulla, mint komornyik... értem. Beteg ötlet, komolyan mondom, az, de valahol zseniális, mert mégis ki a fene keresne egy halottat? Már ha nem ellopták a temetőből, és a testet keresi a fél államok. Amit viszont mond, arra leesik az állam. -A mi? Fogtál egy holttestet és abba ültettél egy megidézett lidércet? Tehát mint egy dobozt, telepakoltad egy lélekkel, ami mozgatja? Beszarok. Elgondolkodtató, főleg ha azt a felét veszem, hogy védik őt, és csak neki engedelmeskednek. Mekkora sereget lehet ebből toborozni? Hatalmasat. Nagyapám kitalált valamit, fater meg megvalósította... Most érzem azt, mi mindentől voltam elvágva, és mennyire el vagyok maradva. Már rég tovább kellett volna lépnem... fasza. -Tehát ha valójában látnám és nem lenne mágiával fedve, akkor bőrdarabokkal stoppolt testet látnék? Fel lehet őket ruházni érzelmekkel? Nem, én sem vagyok beteg, dehogy, már tovább gondolom az egészet, mert miért is ne? Végre ötletelhetek. Ettől függetlenül nem értem, hogy én miért rekedtem meg. -Komolyan mondod? Vagyis ha nem indulok el felkutatni téged, akkor esélyem sem lett volna arra, hogy tovább fejlődjek? Már értem, miért mondta a mesterem, hogy ez nagyon ritka. Végül is soha senkivel nem találkoztam, aki hasonló képességeket birtokolt volna, de annyira nem, hogy nagyon nem. Nem is értettem, azt gondoltam, én mozgok rossz körökben, erre kiderül, a frászt, azaz igen, de azért, mert a családunkon kívül ez senkiben nincs benne. Mégis úgy érzem egy kicsit, hogy éveket vesztegettem el a semmire. A kérésére meglepődök, még soha senki nem akarta megnézni a kicsit. -Igen. Kicsit bizalmatlan az idegenekkel, de kikelése óta csak velem volt. Naghan a neve. Hím. Ő pedig Morana, nőstény, de gondolom ezt kitaláltad. Nevetve és óvatosan adom át pitont, miközben a korallom felé intek. A kis piton hirtelen a kezemre tekeredik, amikor érzi, hogy nincs veszély, már el is enged. Érdekesnek találom azt az összhangot ami fater és közte van, persze min csodálkozom? A kígyó nem buta, ő is érzi, hogy ugyanaz a vér. -Nem halt meg, ezt biztosra tudom. Pontosan nem tudtam, hol van, de azt éreztem, hogy a közeledben valamerre. De az előbb említettél egy piócát ami benned volt. Az ő volt? Túl sokat nem tudtam kideríteni, de amit igen, azok alapján egyszerűen tudtam, hogy nagyapám él, csak a részleteket nem. Kérdőn pillantok apámra, egyértelmű, hogy ő mindent tud erről.
Lassan vizsgálgatom az apróságot és finoman simogatom pikkelyes testét ahogy figyelem kék szemeimmel miközben fiam válaszait hallgatom. Viszont egy valamiben letör. Ha nem ő kinek adjam tovább mind azt amit teremtettem? Vesszen el a semmiben? Abban reménykedek csak, hogy idővel megváltozik a véleménye és más hogy fogja látni a dolgokat. De ha ez nem lesz így...ezen akkor törnöm kell kicsit a fejem. lehunyom a szemeimet és mélyet szusszanok ahogy lassan felnézek rá kék szemeimmel és hátra dőlök a székemben.-Igen ha úgy vesszük egy összevarrt hullák.-bólintok.-Valamilyen úton módon biztosan. De őszintén megmondom az érzelmek számomra felesleges dolgok főleg nekik. Hogy valamivel manipulálni tudják őket? Hogy kötődjenek? Elég ha a mi családunkhoz kötődnek. Ezért neveztem el lelketleneknek ezt az új fajtát fiam. Néha az érzelmek inkább akadályok mint segítség.-mondom ahogy lassan megemelem a kis jószágot és az asztalra helyezem, ha vissza akarna menni gazdájához.-Ez csak a mi családunk képessége. Nagyon nehéz dolgok árán sikerült volna magadtól rá jönnöd erre az egészre. Sőt állítom, hogy lehetetlen lett volna. És nem a képességeidből. Nekem is kellett apám könyve különben magamtól soha nem jövök rá dolgokra. Olyan vagy mint a frissen kikelt kígyó bébi. Fényre, melegre és biztonságra van szükséged. Gondolj erre, mennyire óvnod kellett ezeket a kis jószágokat. Hiszen apró korukban csak egy gyenge hideg fuvallat halálos lehet rájuk. Hüllők vagyunk, lassan de biztosan fejlődünk fiam. Ezt el kell fogadnod.-mondom ahogy a szemeit figyelem majd megiszom a poharam utolsó korty italát.-Igen az ő volt. De ez a pióca még mindig él. Kiszedték belőlem és én elzártam. Életben tartom, hogy testet találjak neki. Hogy vissza hozzam a nagyapádat.-mondom el neki a tervemet miközben kezeimet össze kulcsolom magam előtt.
Figyelem, ahogy apám a pitonomat vizsgálgatja, a kicsi meglepően nyugodt, még érdeklődik is, ahogy gyűjti a mintákat. Még mindig nem tudom elhinni, hogy tényleg örül nekem, és nem esett a torkomnak, de az, hogy felajánlja az örökségét nekem, mikor nem is ismer, hiszen elszakították tőlem, ez nekem szokatlan. Fogalmam sincs, erre hogyan kéne reagálnom. Hallgatom a válaszát, és felkapom rá a fejem. -Ha úgy vesszük? Miért? Akkor micsoda? Ó, nem így gondoltam. Tegyük fel, van egy ellenséged, akiből ilyen... valami lesz, de meghagyod, vagy adsz neki érzelmeket úgy, hogy csak és kizárólag neked engedelmeskedik. Az azért szívás, nem? Akkor most már végképp érdekel, miből van az a komornyik, pontosan. Az, hogy mire gondoltam, nagy vonalakban fejtem ki, a végére pedig széles vigyor ül az arcomon. Rá kell ébrednem, én sem vagyok teljesen ép. Naghan ahogy asztalra kerül, máris felém kúszik, én pedig érte nyúlok, hogy az alkaromra tekeredjen és az ölembe tegyem. -Így már értem. Ha nem döntök úgy, hogy megkereslek, akkor ki tudja, még mennyit szerencsétlenkedek úgy, hogy nem jutok előbbre, mert ezt rajtunk kívül senki nem kapta. Hát ezt hallgatták el előttem? Király. Oké. Vagyis megrekedtem a bébikorban, és lehet, hogy több dolgot tudok elméletben, de gyakorlatban az nulla. Felsóhajtok, ez nem hangzott valami biztatóan, bár az azért megnyugtató, hogy ha beledöglök is kevés az esélye, hogy megfejtem, hogy a fenébe hozhatom ki magamból amit kell. Na de nagyapa erre hogyan jött rá? Közben Morana is odaér hozzám és már bőszen kúszik felfelé. Úgy tűnik, hideg volt neki a fű. A kabátomat igazítom el, hogy abba tekeredjen, és beteszem mellé a kis pitont is. Az meleg. -Oké. Testet tudok keríteni, az nem gond, persze gondolom, nem mindegy, milyen. Faterra pillantok, érdekel a terve, hogyan is gondolja pontosan. Van valami kritérium vagy tényleg mindegy, csak legyen egy szabad test, amit birtokolhat.
Hallgatom az ötletét és halkan nevetek egyet majd széttárom a kezeimet.-Hajrá Zharkov itt a lehetőség, hogy utat engedj elméd képességeinek. Élj a saját terveidnek, tervezd meg őket és próbálkozz. A könyvtáram, a felszerelések meg én is a segítségedre leszek, ha azt kívánod. De ha ezt egyedül akarod megpróbálni akkor nem állok az utadra. Kísérleti "nyúlakat" is tudok neked biztosítani feltűnés nélkül.-mondom ahogy vissza engedem ölembe a kezeimet miközben figyelem kék szemeimmel mosolyogva fiamat.-És mondom ezzel a bébikorral semmi baj nincsen. Hamar rá veszlek a vedlésre. De nem állunk neki most azonnal. Nem vagy éhes? Ha igen akkor vacsora után keresünk egy szobát amit elfoglalhatsz és le is pihenhetsz. Vagy esetleg megmutatom neked a házat.-mondom ahogy szusszanok egyet.-Nagyapa teste sajnos nem mindegy. Mivel egy démonról van szó, olyan test kell ami nem szakad szét azonnal amint belé jut a pióca. És az a dog is nem felzabálja belülről hanem elfoglalja. De ezzel most rá érek foglalkozni. Szeretnék veled mihamarabb át esni a ló túloldalára és a tanításodba fogni. Öregapádnak úgy is kijár most egy darabig a büntetés azért amit művelt velem....-mondom halkan ahogy le pillantok kezeimre.
Már van is egy tervem arra, hogyan oldom meg ezt az érzelmes dolgot, persze azért még akadnak kérdéses részek, sőt, szinte csak azok, de azt hiszem az ötlet nem is olyan elveszett. -Nem tartod hülyeségnek? Mások erre azt mondták volna, deeee... látok benne potenciált. Ezt meg... köszi. Biztos lesznek kérdéseim, meg hülye kérdéseim, de ha lidércet lehet egy testbe tuszkolni, akkor szerintem ez is megoldható. Nem, nem szeretném egyedül, még ha bénázni is fogok, akkor sem. Eleget szerencsétlenkedtem egyedül, és ha kaphatok segítséget, akkor kérni is fogok. Így pedig egyértelmű, hogy az első akinek meg akarom mutatni, mire jutottam, az pont fater. -Akkor jó, azért megnyugodtam, azt hittem, hogy velem van a baj. Legyünk túl rajta minél előbb, ha elkerülhetetlen. Egy kicsit, de nem akarok pofátlan lenni, így is rád törtem végül is. Megnézhetem? Kintről olyannak tűnt, hogy elállt tőle a szavam is. Nem akarom elkerülni az elkerülhetetlent, sőt, inkább siettetném is. Fejlődni szeretnék, és ha lehet, minél előbb, mert most csak állok a saját mocsaramban, és nem tudom, merre induljak kifelé belőle. -Jó, akkor majd mindegyiket megnézed, melyik felel meg. A piócát nem ismerem, így fogalmam sincs, mit fogadna el vagy éppen nem. Mit művelt veled? Akad pár test, szerintem ez nem probléma, azaz nem lesz az, persze tényleg nem tudom, hogy démoni dögnek mi lesz a megfelelő. Amikor elhangzik a büntetés szó, akkor felkapom a fejemet.Mégis mit tett nagyapa, hogy így vélekedik róla?
-Miért tartanám hülyeségnek gyermekem? Amúgy is, elmebeteg zseni vagyok szóval ezen fogok a legkevésbé kiakadni, hogy neked milyen terveid vannak.-mondom szemet forgatva, majd halkan elnevetem magamat. Lassan kitolom a széket majd felállok és zsebembe csúsztatom a kezeimet.-Gyere, nem sokára vacsora. A kígyóidat is megetetik ha gondolod.-mondom ahogy lassan betolom a széket az asztalhoz és úgy figyelem várva, hogy felkeljen és elinduljunk végre vissza a házhoz. Miközben jön velem nem sokkal megjelenik Franko és felkarolja a két pakkját majd előre megy velük.-Ne izgulj, csak keress neked megfelelő szobát, ahol le tudsz majd pihenni.-mondom ahogy rá pillantok szemeim sarkából majd belépek a nagy terembe ami ki nézett eddig a kertre és elindulok ki az előtérbe, hogy felsétáljak vele az étkezőbe.-Ez most már a te otthonod is fiam. Itt fogsz élni ameddig akarsz. Ez az új otthonod velem karöltve. És talán idővel megismered Dashát.-Dasha még nem tért vissza oroszból, de nem sokára ő is haza jön. Ismerve azt a nőt tudom, hogy ő fog a legkevésbé örülni Zakharnak. Mivel nem az ő gyermeke így volt egy másik asszony az életemben. Ha valamivel ezzel nagyon ki lehet borítani Dashát. De most a fiamról van szó. Vagy elfogadja, vagy nem kötelező maradni. Zakhar közé és közém amúgy is egy nő állt. Még egy nem fog...-Mondjuk úgy, hogy....úgy akart nevelni mint leendő teste. Nem mint fia, hanem az új alak amit majd magára húzhat. Így születésem után nem sokkal belém is tették a pióca lárváját, hogy majd ha el jön az idő ő fokozatosan foglalja el a testem majd az elmém és morzsolja fel szabad akaratomat teljesen. De ennek gátat szabtam. Kicsit megdolgoztatott de kiszedtem magamból, külső segítséggel a piócát.-mesélem el neki ahogy kinyitom az étkező ajtaját és hatalmas szobában a középen elnyúló gesztenye színű asztalnál már megterítve áll egy újabb szolgáló lány. Hasonló ő is mint Franko. Benne is, ha erősen koncentrál fiam egy lidércet fog érzékelni.
-Mert már néztek hülyének az ötleteim miatt, pedig... szerintem nem lettek volna rosszak, csak gondolom nem szokványosak. Elvigyorodok, annak már most örülök, hogy fater nem röhög, nem elvenni akarja a kedvemet, hanem komolyan veszi a tervemet. Ahogy indulni készül, kedvenceimet felemelem a kabáttal együtt, már nem pakolom vissza őket a helyükre, nem akarom zavarni őket ezzel. -Már készítik? Honnan tudták? Vagy tudják a menetrendedet? Ó, lehet, nem utasítanák el, köszönöm. Mindjárt kész a vacsora... ezt mégis hogy? A kígyóim etetésére elmosolyodok, lassan kajásak, magam is tudom, így mégis visszateszem őket a terráriumukba, és bele a táskába. A széket betolom, és indulok apám után. az az izé a cuccaimhoz nyúl, én pedig megmerevedek egy pillanatra. A kicsikéim... -Oké... és akkor tudja, hogy abban ott... élőlények vannak? Ebben azért nem vagyok olyan biztos, bár az a komornyik olyan finoman fogja meg őket, hogy végül is nincs miért aggódnom. Követem fatert, és közben csak pislogok, mert ilyen házat én még nem láttam. Nem csak hatalmas, de ahogy elnézem, hát itt minden van. -Biztos, hogy ezt szeretnéd? Tényleg nem akarok zavarni, még ha valóban így is készültem, csak... a fene se gondolta, hogy te sokkal normálisabb vagy az anyámnál. Dasha? Ő a barátnőd? Itt fogok élni... oké, ez nekem így sok. Azt hittem, fater egy normál lakásban lakik, nem azt, hogy egy villában. Az én kis lyukam ehhez képest... lassan kezdem szégyellni, hogy hol éltem. Nem foglalkoztam ilyesmivel sosem, végül is csak aludni jártam oda. Na de ki az a Dasha? -A mi? Akkor ő csak egy gazdatestet látott benned, nem többet? Most komoly? Semmi más nem érdekelte, csak az, hogy az ő jövője biztosítva legyen, és te ezek után testet akarsz neki keresni? Akkor én most nem értem az apámat. Még ő akar neki segíteni? Vagy, van valami terve, amihez kell a nagyapa? Jó kérdés. Ahogy belépünk az étkezőbe, ismét megtorpanok, egyrészt azért, mert az is hatalmas, másrészt azért, mert ott is van egy olyan izé, mint az a komornyik, csak nőben. Érzem, hogy ugyanolyan mint a fickó. Hány van még belőlük?
-A nem szokványos dolgoktól mindig is tartanak a világban. Még a mi fajtánk is meggondolja, hogy egybe álljon nagyobb hatalmú démonok fattyaival. A nagyapád pedig egy elmebeteg, őrült, orgiázó, szektás, zseni, pap volt.-mondom ahogy lassan helyet foglalok az asztal fő székében.-Szerintem van pár dolog, amit elörökőltűnk tőle fiam.-mosolyodom el és a másik szék felé emelem a kezem.-Foglalj helyet... Hála istennek az emberi agyukat nem vesztik el, ha lidércet nyomok beléjük szóval a szakácsom még mindig életben van és nagyon finomakat főz, hidd el.-mondom ahogy szélesen elvigyorodom és hátra dőlök a székemben.-Igen Zakhar. Van egy normális napi menetrend ebben a házban. Ha valami nem zavarja be általában be van tartva vagy jelzem Frankonak előző nap, hogy valamelyik étkezést kihagyom másnap. De általában minden időhöz van kötve.-És ahogy az étkező faliórája megszólal ütve a hat órát valóban nyílik az ajtó és felszolgálnak a hölgyek. Mindegyik "halott" Igazából rajtam kívül és most már a fiamon kívül egy élő nem mozog ebben a házban.-Ne aggódj, a kígyókra külön bánásmóddal vigyáznak. Tudják, hogy lelki állatok számunkra. Azt is tudják, hogy ezek a hüllők mennyivel fölöttük vannak. Úgy vigyáznak rájuk, mintha lenne lelkük. És Franko valószínűleg meg is eteti őket.-mondom ahogy elmennek a felszolgálóim és előre dőlve veszem kezembe a villám és a késem.-Jó étvágyat.-mondom és lassan enni kezdek.-Zakhar...végre eljutottál hozzám. Itt vagy. Van egy fiam...majd engedlek kisétálni az ajtón, mert kétségek gyötörnek? Tudod mióta vágytam egy fiúra? Kellesz ide. Tudom, hogy van benned tehetség és én nem úgy akarom felhasználni, ahogy velem tette az apám. Azt akarom, hogy jó legyél. Jobb bárkinél. Még nálam is...-mondom ahogy finoman felé bökök a villámmal.-Kígyó vagy ezt kell a legjobban megjegyezni. Nekem is ez volt az egyik legnehezebb dolog. Elfogadni, hogy az vagyok. Mert én is csak "képletesnek" vettem. De....nem! Te egy kígyó vagy. Érted?-pillantok rá kék szemeimmel ismét. Ahogy Dashára kérdez mélyet szusszanok és a borba kortyolok amit a felszolgálásnál töltöttek nekünk.-Igen ő a szerelmem, a szeretőm, a barátnőm. De igazából több év után most hívhatom ennek. Csak megint valami...nem tetszik neki...Vámpír tudod...nagyon önérzetes és makacs díva.-mondom ahogy újabb falatot emelek az ajkaim közé. Le pillantok az ételre ahogy hallgatom.-Nos igen...azért akarom ezt, hogy bebizonyítsam nem tudott elfoglalni. Hogy hatalmasabb lettem annál amit ő hitt rólam. Hogy lássa mennyivel értékesebbek vagyunk annál aminek gondolt engem és aminek gondolni fog téged. Démonról beszélünk. Csak magukért élnek. Nincs semmi ami az önzőségüket túl múlná fiam. Nem vagyok arra, hogy szeressen ez egyáltalán nem érdekel. Arra ott az öcsém annak pitizhet. Én csak egy elismerést akarok. Szerintem tudod mire gondolok. Mikor apa elismerésre vársz és nem kaptál. De ezt most szeretném bepótolni.-mosolyodom el féloldalasan gyermekemre.
-Ez így egybe? Nem rossz életpálya. Vagyis akkor ne csodálkozzak azon, hogy mások számára érthetetlen gondolataim vannak és megvalósítandó terveim. Szuper. Kezdem érteni. A hivatalos verzió szerint azért nagyapa nem volt ennyire elvetemült, de úgy látszik, hogy az tényleg a kozmetikázott verzió csupán. Vajon milyen titkokat őrizget még? A helykínálásra aprót bólintok, és leülök, úgy hallgatom apát. -Vagyis ő akkor nem olyan mint a komornyikod és nincs agyon foltozva? Mi alapján választod ki őket? Kérdezem érdeklődve. Valami szempont csak van, ami alapján eldönti, ki felel meg a terveinek és ki nem. A menetrenden meglepődök. Az nekem nincs, azaz kiszámíthatatlan volt mindig is, egyszerűen sosem tudhatom, mikor jön egy telefon, hogy mennem kell. -Oké. Viszont azt tudnod kell, hogy ha csörög a telefonom, akkor az általában azt jelenti, hogy 12-es kód van, azaz holttestet találtak, és akkor mennem kell. Ez pedig lehet az éjszaka kellős közepén szintúgy, mint a nap bármelyik pillanatában. Most jut eszembe, hogy azt elfelejtettem faterral közölni, mi a civil melóm, és bizony tényleg van, hogy ugranom kell, akár tetszik, akár nem. Az óra meg kongat és erre több ilyen izé jelenik meg. Felszolgálják a vacsorát. Kemény. -Már nem aggódom. Láttam, hogy mennyire óvatosan fogta meg a táskámat, így nem félek attól, hogy bántódásuk esik. Ugyan meglepő volt azt látni, hogy egy végül is halott mindennel tisztában van. Jó étvágyat, és még egyszer köszi. Már a menü is érdekes, azaz nekem az, mert most jövök rá, hogy a fél életemben majdhogynem vegetáltam. Ennyi kaját egyszerre az isten tudja mikor láttam és ettem, mint ami most csak a tányéron van. -Azt nem tudom, ahogy mint látom, sok mindent a múltról sem. Mivel nem voltam abban biztos, hogy esetleg nem te sétáltál ki az életünkből, mert meggondoltad magad, így a fogadtatásban sem lehettem az. Nem erre számítottam, csak azt éreztem, hogy anya gyenge, a tanárom nem tud többet átadni és megrekedtem, amiből nem tudok kimozdulni. Az egyetlen ötletem te voltál. Szar dolog vegetálni, nagyon is. A beteges rajongásom a kígyók iránt árulkodóak voltak, s bár nem is titkolták előlem, hogy ezt kitől örököltem, azt elfelejtették mondani, hogy bennem is az van, és ezzel sürgősen kezdenem kellene valamit. Vagy nem is tudták? Már azt is sikerként fogtam fel, mikor az árnyék kígyóimat irányítani tudtam. -Tessék? Akkor nem bennem van, hanem én magam vagyok az? Ez új. Eddig azt hittem, hogy csak az egyik részem. Oké. Egy vámpír? De az halott, jéghideg, érzelemre képtelen faj egy bizonyos idő után. Mi a jó egy halott, kihűlt test ölelgetésében? Most komolyan? Te nekrofil vagy? Egészen eddig rosszul kezeltem ezt az egészet, sosem jutott volna eszembe az, hogy én magam lennék a lény, bár persze én marha... akkor miért emlegette volna a vedlést? Idióta vagyok. Ám amikor a barátnőjéről kezd el mesélni, még nem is zavarna a dolog, hát miért ne lehetne valakije, amikor nem éppen fiatal, na de egy vámpír? Az tulajdonképpen egy hulla ami mozog és vért zabál. -Akkor okozz neki meglepetést. Lebecsülne, igaz? Ne tegye, sose tegye, még ő se. Kicsiként mindig látni szerettem volna teljes valójában, persze nem volt rá lehetőségem. Igen, tudom miről beszélsz. Bár amikor én idáig jutottam, akkor már anyámat is ott hagytam, de hiányzott, hogy senki nem volt aki azt mondja, oké, ezt most jól csináltam, vagy valami. Eddig úgy gondoltam, hogy nagyapa jó fej lehet, de egyre inkább változik a véleményem róla. Lehet, a végén már csak azért szeretném látni, hogy a képébe röhögjek. Az apai elismerés... na ja. Amikor ott álltam 14 éves fejjel, hát nem volt egyszerű, de végül is túléltem, még ha a hiányérzet ott is maradt.
Halkan nevetek ahogy hallgatom és lassan megemelem a poharamat és finomat kortyolok a boromból.-Tudod fiam a démonok már csak ilyenek. Önmaguk létezése a lényeg. Nem fognak ragaszkodni senkihez, és semmihez. Egyszerűen csak az önző életre való parazita tapadásuk az ami még a világban tartja őket. Így nem is nagyon kell meglepődnöm azon sem, hogy apám csak egy testet akart számomra.-mondom ahogy figyelem kék szemeimmel majd a kérdésre az egyik bent marad felszolgáló lányra nézek.-A fiatalabb példányok mint amit most is látsz, sokkal szebbek és jól ápoltak. Viszont a lidércük még semmit nem ér. Erőtlen, gyenge, és egyenlőre haszontalan is. Ahogy öregednek a test úgy kezd ugyan oszlani és egyre rondábbá válni, viszont a szörnyek egyre erősebbek, hasznosak és érdemes már őket használni éles helyzetben is. Frankon kívül olyan erősségű szörnyem még 7 darab van. persze a többi is használható, de hosszabb távú harcban csak csalinak és pillanatnyi időt tud nekünk szerezni. Így Franko az egyetlen akit magam mellett tartok akárhova is megyek. Hidd el, nem egy emberfelettinek tud galibát okozni már ha minket kell védenie.-mondom ahogy lassan én befejezem a táplálkozást és a villát meg a kést szépen lefektettem egymás mellé.-Mondtam Zakhar, hogy az eddig elért életedbe nem fogok bele szólni, és nem foglak bezárni ebbe a házba csak mert megkerültél. Ha munkád lesz munkád lesz. Te tudod, úgy beosztani az idődet, hogy mindenre időt szakíts majd. Ha dolgozol dolgozol. Nem foglak vissza tartani.-pillantok szemeibe és mélyet szusszanok aztán halkan elnevetem magam a kérdésre, aztán kicsit előre hajolok, hogy megütögessem a vállát.-Megnyugtatlak, az én vérem vagy így örökölheted ezt is. Meg aztán....sokkal jobban értenek az ilyesmihez. Hiszen elvileg tökéletes ragadozók, akik a vonzerejükkel manipulálnak. Úgyhogy ha nagyon akar valamelyik téged te is megkapod, hogy nekrofil vagy.-mondom ahogy lassan vissza dőlök a székembe és a karfán pihentetem a kezeimet.
-Vagyis ha jól értem, csupán azért nemzenek, hogy nekik legyen megfelelő test, ha arra kerül a sor? Szemét egy népség, de azért az erejüket elfogadnám csontra. Minden faj az érdekeit tartja szem előtt, na de nem ennyire mint ezek szerint a démonok. A fiatalnak tűnő akármit figyelem, nem fér a fejembe, hogy ez miféle hobbi? Oké, praktikus, elismerem, de akkor is furcsa. Igaz, itt elférnek, nálam a is lyukban maximum tolongtunk volna, bár nekem ez eszembe sem jutott még. -Oké, tehát kell nekik egy test, hogy idővel általa váljanak erősebbé, mármint a bennük lévő lidérc? Amolyan testőrként funkcionálnak, de végül is bármit ellátnak. Csúcs, ide házőrző sem kell, vannak elegen. Mi a terved? Egy teljes hadsereg? Hallgatom apát és elgondolkodom azon amit mond. Majdhogynem úgy működnek mint az emberek, csak náluk nincs lejtmenet, minél idősebb a test, annál nagyobb az erő. Na de mi van akkor ha elöregszik a test végleg? Vagy az nem következik be? Apám válaszát hallva jövök rá, hogy oké, még mindig nem tudja, mivel foglalkozom, és ez okoz egy kis zavart a rendszerben. -Félreértettél. Igazságügyi orvosszakértő vagyok, vagyis a saját időmet sok esetben nem én osztom be, hanem a halottak. Valakit megöltek, vagy gyanús a körülmény, akkor jön a telefon és mennem kell. Tényleg a leglehetetlenebb időpontokban fordul elő. Aztán a fene tudja, mikor végzek, mert a helyszíni szemle után általában azonnali boncolást kérnek, amit nem lehet halasztani, ahogy a mintavételeket sem. Azon viszont teljesen fennakadok, hogy egy vámpír a nője, komolyan, pedig ritkán szoktam, de most sikerült. -Kösz, eddig nem akartam kipróbálni, ezután sem szeretném. Tartsd távol tőlem az összeset, ha lehet. Mozgó holttal kefélni... na az a vég, az az a pont, ami már nekem is erős. Mert dumál, mert mozog, meg egyébként is. Az enyémek legalább nyugiban vannak, nem mintha rájuk tudnék gerjedni.
Hallgatom és szusszanok egyet ahogy lehunyom a szemeimet majd lassan kinyitva újra rá nézek.-Nem mindegyiknek ez a célja. Lehet csak apánk tervezett ilyesmit. A legtöbbjüket nem érdekli, ha ivadéka születik. Elhagyják majd a halandók felnevelik. Csak ez igen veszélyes. A nagyobb hatalmak kiszagolják a boszorkányokat és amint lehet el is tűntetik őket, ha veszélyesek a társadalomra. És általában veszélyesek. Főleg egy erejét nem ismerő, és nem is irányító warlock. Az egész varázs világot lebuktathatja. De ez úgy gondolom soha sem a fiatalok hibája. De ez nem csak nálunk van így...Mindegy is.-zárom le ezt a témát ahogy megemelem a poharamat és nagyot kortyolok a boromból.-A test csak burok, a halandók előtt. Egy ruha mint rajtad vagy rajtam a felső. Nekik ez a ruházatuk. Meg persze a védelmük. Emberi hússal táplálom őket. Így erősödnek, és lesznek egyre nagyobbak. A testet amit meg hordanak különleges cérnával varrom meg ha szakadni kezd. Így kicsit újít rajtuk és még 50 évig jó lesz rajtuk. Csak a végső esetben kapnak új testet. Vigyáznak a testükre. Tudják nagyon jól, hogy értékes a ruhájuk.Hadseregem már van, csak lidérceket nem teremtettem még hozzájuk. Vagyis csak a testekbe kellene ültetnem de annyi mennyiségű lényt még az én házamba se férne el így csak készenlétben állnak.-Legyintek egyet ahogy féloldalasan elmosolyodom.-Érsd rá gyerekem. Amikor hívnak akkor elmész. Mit vártál, hogy beléptél ide és mostantól ki se mehetsz ebből a házból? Hány éves vagy 20-25? Kérlek ne várd el, hogy most megtaláltál szépen fogjam a kezed és kisautókat vegyek neked játékboltokból.-mondom ahogy szemeibe nézek és halkan elnevetem magam. Az ötlet maga apszurd.-Majd te vigyázol magadra. Bár aligha Dasha sokáig el fog lenni veled egy szobában. Amint rá jön, hogy van egy fiam nem is a létezésed fogja felháborítani hanem, hogy nem az ő fia vagy. Egy másik nő. A másik nőket pedig gyűlöli.-mondom és hátra dőlök a székemben. A felszolgálóm szépen kipakolja a tányérokat amint befejeztük az étkezést vagy csak az enyémet, ha Zakhar még eszik. Nem sokkal desszerttel érkezik. Egyet hoznak mert én nem vagyok nagy édes szájú, de hátha a fiam kívánja az édeset.
Fater válaszára felvonom a szemöldökömet, mert akkor már végképp nem értem, hogy a démonok többsége minek szaporodik? Semmi értelme. A többi meg kész szemétség. -Akkor azt áruld el, minek akarnak utódot? Ez így gáz, ha utána nem is foglalkoznak velük. Mert legalább lenne valami tervük, akkor azt mondom oké, na nem ilyen nagyapáé, de na. A másik meg... mi tehetünk arról, hogy vagyunk? Ez diszkrimináció, ha mi tennénk a többi fajjal, akkor meglepődnének. Fújok egyet. Mások döntik el, hogy veszélyesek vagyunk. Mégis kire? Ők ugyanolyan veszélyesek, köztük is vannak őrültek, defektesek, akkor meg honnan veszik a bátorságot, hogy ők ítéljenek? Fel vagyok háborodva, még akkor is, ha apám azt mondja, ez nem csak nálunk van így. -Aha, így már értem. Szóval egy jelmez, ami elfedi a valódi kilétüket. Varrásban jó vagyok, de azt hiszem erre nem lennék képes. Lidérceket tervezel mindegyikükbe majd, vagy csak akkor, ha szükséges? Érdekesen hangzik amit mond. Ezek az izék ugyan érzelem nélkül, bábként működnek, de mégis tudatosak. Vigyáznak a testre. Na de mi van a sérülésekkel? Mi van, ha megsérülnek? Például elvesztenek egy végtagot, vagy ilyesmi. Akkor kapnak másikat és nincs semmi probléma? Elgondolkodom a lehetőségeken, bár az is lehet, járulékos veszteségek, a fene tudja, illetve ott van, hogy kapnak új testet. De... akkor mindent elölről kezdenek, vagy az az erő megmarad? Ezernyi kérdés fogalmazódik meg bennem, és még mindig a nőit valamit nézem. -Oké. Nem, 29, de reméltem, hogy legalább ezt eltalálod, mindegy. Ó, persze, erre szerettelek volna kérni, ez úgy is kimaradt annak idején, hát akkor pótoljuk már be. A kisautó nem kell. Nem szoktam fennakadni, de az, hogy fater betippeli a koromat, na azon igen. A többin nevetek, szép is lenne, ha fogná a kezemet és úgy mennénk végig az utcán. Bár amilyen farok vagyok, még az is lehet, simán megtenném. -Csodás. Még majd én kérjek bocsánatot tőle, hogy nem az anyám? Tudhatná, hogy neki nem lehet gyereke, hát halott. Mégis hogy a tökömbe hordaná ki? Ehh. Az ugyan biztató, hogy a csaj nem marad velem sokáig egy légtérben, de ne én legyek már a hibás azért, mert ő nem tud szülni. Szép is lenne. Közben kiürítem a tányéromat, meg kell hagyni, hogy tényleg jól főz a csaj. A desszertre én bólintok, szeretem, szó se róla.
-Démonokról beszélünk Zakhar. Mindent szórakozásból tesznek. Nincs különösebb céljuk. Csak megrontani a világot.-mondom ahogy lassan szusszanok és figyelem ahogy leteszik a desszertet fiam elé.-Hidd el, ez is egy nagy tervem. megmutatni a többi ördög teremtménynek mire is vagyunk képesek.-mondom ahogy lassan forgatom a kis kanalat az ujjaim között miközben másik kezemmel az államat támasztom a széken.-Már minden lidércemnek meg van a teste. Csak a testbe kéne ültetnem őket, hogy éljenek. De mondom, túl sok van és ezt mind táplálni csak akkor tudnám, ha háború folyna. Szóval ők egy rossz korszakra vannak tartalékolva.-mondom ahogy lassan leteszem a kanalat.-Miért fiam te esetleg tisztában vagy azzal, hogy én hány éves is vagyok?-kérdezem ahogy felvonom a szemöldököm.-Azon a 4 éven kellene a legkevésbé kiakadnod. És mindenre rá vehető vagyok de erre nem.-mondom ahogy megrázom a fejem miközben hallgatom a nevetését.-Csak viseljétek el egymást ennyit kérek. Szeretem Dashát, ő hozzám tartozik, akár milyen hihetetlen a számodra. Az anyáddal való viszony csak miattad jött létre...Dilajla minden volt számomra csak nő nem és a szerelmem se. És ezek után ha elém kerül az anyád valószínűleg az lesz utolsó lélegzet vétele.-mondom ahogy szusszanok egyet.-Ha befejezted a desszertet megmutatom a szobádat. Pihenj egyet, holnap nagy nap lesz. Kiszedem belőled a kígyódat...